Predsjednica nazočila svečanoj večeri uz 25. godišnjicu HAMAG/BICRO

Predsjednica nazočila svečanoj večeri uz 25. godišnjicu HAMAG/BICRO

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je u muzeju Mimara obilježavanju 25 godina Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicija (HAMAG-BICRO), gdje je istaknula kako je Hrvatska koja se optimistično razvija prijatelj poduzetnika i obrtnika, vrijednih ljudi, inovatora i kreativaca koji zaslužuju punu potporu i poticaj.

„Danas, kada je Hrvatska jedna od država koja se može pohvaliti stabilnim gospodarstvom, ali i država koja se teško nosi s najvećim problemom svoje moderne povijesti, a to su negativna demografska kretanja, moramo biti svjesni kako je pred nama još dug put, mnogo truda i rada, pa i odricanja, kako bismo iskoristili sve mogućnosti i potencijale naše domovine i pospješili njezin razvoj“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Dodala je kako poduzetnici takvog pouzdanog prijatelja i suradnika imaju prije svega u Agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, koja je u samo protekle tri godine potaknula 11 milijardi kuna investicija u više od 5 tisuća poduzetničkih projekata, čime je stvoren preduvjet za otvaranje više od 16 tisuća radnih mjesta.

Predsjednica je kazala kako je njezina vizija Hrvatske kao jedne od najrazvijenijih članica Europske unije te izrazila uvjerenje kako ćemo u tome i uspjeti. „Znam što sve možemo i kakav smo narod. Imamo dovoljno resursa, iskustva, znanja i volje svladavati zapreke i omogućiti našim ljudima dostojanstven život, život po mjeri hrvatskog čovjeka“, poručila je. 

„Kao što su se neki 1994. godine usudili imati viziju uspješne, napredne i prosperitetne Hrvatske, i mi možemo i trebamo vjerovati kako Hrvatska može postići sve što želi. Ja ću ostati vjerna svojoj viziji i posvećena stvaranju uvjeta za boljitak svakog hrvatskog čovjeka i u tome neću posustati“, istaknula je Predsjednica, dodavši kako je ponosna na postignuća Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicija.

Svoje prigodno obraćanje Predsjednica je zaključila čestitavši djelatnicima Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije ovu srebrnu obljetnicu kao i dobitnicima priznanja te zaželjevši svima puno uspjeha u promicanju malog i srednjeg poduzetništva u korist gospodarskog rasta i društvenog napretka Hrvatske.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.