Tribina Da se ne zaboravi i Noćni pohod Putem spasa: Vinkovci-Nuštar-Bogdanovci-Vukovar

vukovar
Sutra, u petak, 8. studenoga,  u 18 sati, u znak sjećanja na žrtvu Vukovara u paviljonu 8, na Zagrebačkom velesajmu, Udruga branitelja domovinskog rata održava tribinu Da se ne zaboravi.
 
Također svi zainteresirani pozivaju se na Put spasa s polaskom iz Zagreba 16. studenoga u 8 sati. Prolaz kroz Ilaču,Tovarnik, Lovas, Ovčaru i u večernjim satima dolazak u Vinkovce. Večernja Sveta Misa u Vinkovcima u 19 sati. Polazak iz Vinkovaca u 24 sata. Putem priče svjedoka koji su tada branili te lokacije, od kojih su neki ranjeni i u kolicima. Dolazak u Vukovar oko 7 sati, posjet bolnici i sudjelovanje na Svetoj Misi u 11 sati.
Polazak za Zagreb u popodnevnim satima.
Radi se o noćnom hodu koji djelom prolazi kroz Put spasa, Kukuruzni put te je potrebno imati dobru obuću, odjeću odabrati prema vremenskim prilikama, obavezno ponijeti kabanicu i baterijsku svjetiljku.
Hod se ne odgađa zbog vremenskih uvjeta. Lani se hodalo u noći 17. na 18.studenoga i mladima je to bilo posebno iskustvo upoznati svjedoke toga vremena koji su branili Bogdanovce, Nuštar, Vukovar.Ove godine ide se dan ranije uglavnom za one koji neće biti na sami 18. studenoga. Ako imate koga proslijedite. Cijena puta: 150 kn

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.