Počast Vukovaru odaje se diljem države

Počast Vukovaru odaje se diljem države

Počast Vukovaru, gradu heroju, ovih dana odaje se diljem države. 

U Šibeniku tinja plamen u stotinama lampiona. Dugačka će crvena linija biti i uz rub pločnika koji nosi ime grada heroja. Šibenik i Vukovar gradovi su prijatelji, a prijateljstvo su osnažili i posebnim sporazumom. 

U Rijeci je i 13. godinu za redom obilježena tragedija Vukovara mimohodom u petak navečer gradom te paljenjem svijeća na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Program obilježavanja počeo je svjedočanstvima vukovarskih branitelja o ratnim događanjima u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji nakon čega su učenici i katolički skauti krenuli u mimohodu prema Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata na Delti.

S druge strane grada, iz Vukovarske ulice, krenuli su građani predvođeni članovima navijačke skupine Armada. Dvije brojne skupine, unatoč vjetrovitom i kišovitom vremenu, susrele su se na mostu.

Tu su upalili svijeće u sjećanje na poginule branitelje i druge žrtve Vukovara, a molitvu je predvodio kancelar Riječke nadbiskupije Nikola Imbrišak. Članovi Armade upalili su i 28 baklji povodom 28. godišnjice okupacije Vukovara. Ranije je desetak vukovarskih branitelja, koji su stigli u Rijeku, položilo vijenac na spomeniku poginulim pripadnicima Armade na stadionu na Kantridi.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/559100/pocast-vukovaru-odaje-se-dilje-drzave

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.