Župan Čačić zaželio novome biskupu Radošu puno zdravlja i uspjeha uz repliku povijesne Županijske zastave

biskup i čačić

U varaždinskoj Katedrali za vrijeme svečanog misnog slavlja zaređen je novoimenovani mons. Bože Radoš za trećeg po redu biskupa Varaždinske biskupije, a osim velikog broja vjernika ređenju su prisustvovali i župan Varaždinske županije Radimir Čačić te predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac.

Nakon misnoga slavlja priređeni je svečani ručak te prijem za uzvanike na kojem je župan Čačić novome varaždinskome biskupu zaželio prije svega puno zdravlja te uspjeha u obavljanju odgovorne, ali časne službe varaždinskoga biskupa.Također, župan je biskupu Radošu poklonio repliku povijesne zastave Varaždinske županije na kojoj je otisnut lik Majke Božje s malim Isusom za koja će krasiti njegov ured.- Svi mi, građani ove Županije duboko smo svjesni činjenice da ovi prostori oduvijek pripadaju kršćanskom krugu i vrijednostima.Majka Božja je zaštitnica naše Županije i lijepo je da naš novi biskup u svojim prostorijama ima ovakvu zastavu. S biskupom Mrzljakom smo imali izvrsnu suradnju i siguran sam da ćemo tu suradnju nastaviti s novim biskupom – zaključio je župan Čačić.

Župan se tokom svečanosti susreo i sa mons. Želimirom Puljićem, zadarskim nadbiskupom i predsjednikom HBK, vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom i metropolitom beogradskim mons. Stanislavom Hočevarom, s banjalučkim biskupom mons. Franjom Komaricom razgovarao je o mogućnostima suradnje, a s Željezanskim (Gradišće)  biskupom mons. dr.sc. Egidijem Živkovićem razgovarao je o daljnjoj suradnji obzirom na skorašnje povezivanje Varaždinske županije i Gradišća.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.