Mate Rimac uručio priznanja pobjedničkom timu za projekt HUP-a „Poduzetnici budućnosti“

Mate Rimac uručio priznanja pobjedničkom timu za projekt HUP-a „Poduzetnici budućnosti“

Danas su u prostorima Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu svečano dodijeljena priznanja i plakete timu škole koji je na natječaju HUP-a osvojio 10.000 kn za projekt „Elektrouspornik prometa“.

Priznanja i plakete učeniku, mentorici i ravnateljici Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu uručio je Mate Rimac, CEO i osnivač Rimac Automobili te izjavio: „Iako je dobra ideja pokretač i ključ daljnjeg uspjeha, najvažnija je njena implementacija i daljnji razvoj koji se postižu jedino mukotrpnim radom i ustrajnošću. Za to je potrebno i mnogo odricanja te prihvaćanja rizika, ali se na kraju sav taj trud višestruko isplati kad vidite da je vaša ideja zaživjela u stvarnosti.“

Elektrouspornik prometa projekt je učenika Marka Dodića, a ideja mu je različite modele postojećih uspornika na cesti ili „ležećih policajaca“ modificirati i primijeniti za svakodnevnu proizvodnju električne energije. Proizvodnja električne energije odvija se uz silu potiska motornih vozila na posebno projektiranom kućištu ugrađenu u sâm uspornik. Zato taj uspornik možemo i nazvati elektrouspornikom.

Natječaj „Poduzetnici budućnosti“ bio je namijenjen timovima svih srednjih škola Republike Hrvatske, a Hrvatska udruga poslodavaca provodila ga je u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Na natječaj se prijavilo više od 150 projekata, a najboljih 25 izabrani su kao pobjednici u tri kategorije – 25.000, 10.000 i 5.000 kuna. Prvih pet škola nagrade je primilo na HUP-ovom Danu poduzetnika u lipnju ove godine.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.