Svečani bal Varaždinske županije, održat će se u petak, 24. siječnja u HNK u Varaždinu - sad je pravo vrijeme za ulaznice

Svečani bal Varaždinske županije, održat će se u petak, 24. siječnja u HNK u Varaždinu - sad je pravo vrijeme za ulaznice

Svečani bal Varaždinske županije, održat će se u petak, 24. siječnja, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu - pravo je vrijeme za ulaznice. Uz prezenttaciju konačnog programa pozivnicu na bal svim zainteresiranim građanima i građankama RH i šire danas je uputila predsjednica Turističke zajednice i predsjednica Organizacijskog odbora Svečanog bala Natalija Martinčević. Na press konferenciji predstavljena je i balska kuhinja te sudjelovanje varaždinskih modnih dizajnerica i povijesnih postrojbi.
Ovogodišnji bal bit će jedno od najvažnijih društvenih događanja uklopljenih u popratne programe Predsjedanja Hrvatske Europskom unijom, ujedno i pokrovitelja bala pa se očekuje i veliki broj visokih uzvanika, diplomata i sudionika sastanaka vezanih uz Predsjedanje.

Ovogodišnji partner drugog Svečanog bala, koji se nastavlja na tradiciju održavanja balova u Varaždinu koja datira od vremena baroka pa do Županijskog bala i obnovljene tradicije varaždinskog Sjajnog bala u 20. stoljeću je i 73. bal gradišćanskih Hrvata, koji svoj bal održavaju 18. siječnja u Schönbrunnu. 
- Gosti Svečanog bala moći će uživati u izvedbama eminentnih glazbenika, prikazu povijesnih postrojbi, vrhunskim kreacijama varaždinskih modnih dizajnerica, te, naravno, u najboljim pićima i jelima iz naše Županije – rekla je Natalija Martinčević.
Plesat će se uz glazbu Jazz orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske, Varaždinskog komornog orkestara, te benda MozART sastavljenog od vrhunskih glazbenika i profesora Glazbene škole u Varaždinu, a kao solisti nastupit će sopranistica Jelene Štefanić i Filip Hozjak.
Posebna atrakcija bit će članovi povijesnih postrojbi, Husarske garde Varaždinske županije, Varaždinske građanske garde - Purgari, Karlovačke građanske garde te Križevačke djevojačke straže, odjeveni u svoje tradicionalne odore.

Za vrhunsku gastronomsku ponudu, spravljenu od autohtonih namirnica, zaduženi su nagrađivani kulinarski majstori hotela Minerva, a bit će tu i jela od buće, kao što je vabućin, pa trnovečka makovnjača i poznata toplička kupališna torta koju pripremaju prema receptu iz 19. stoljeća, bez brašna s puno oraha i čokolade – otkrila je Terezija Pernar, v.d. voditeljica Odjela za ugostiteljstvo i turizam Hotela Minerva.

Za gurmane tu je i purgarski gulaš kao neizostavno jelo koje se od davnina pripremalo na svim značajnim događanjima u Varaždinu i okolici, a Varaždinska građanska garda - Purgari, rekao je zapovjednik poručnik Dražen Loparić ove godine slavi čak 270. godina postojanja.

Od varaždinskih modnih dizajnera, na Svečanom balu će se predstaviti dizajnerice Melita Kukec s Kookabee designom, Snježana Radev s Brokatom, Ana Kraš sa Studiom za dizajn AK te Blaženka Roth sa svojom linijom odjeće Broth by Blaženka Roth, rekla je Ivana Ipša urednica VOP portala.

Velika koncertna dvorana bit će za tu prigodu posebno urešena, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta.Predstavljanju su nazočili i članovi organizacijskog odbora - intendantica HNK u Varaždinu Jasna Jakovljević, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik, ravnatelj Glazbene škole Varaždin Davor Matačić …

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.