U Zagrebu održani 4. Dani poslova u turizmu

U Zagrebu održani 4. Dani poslova u turizmu

Danas su u Zagrebu u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma održani četvrti Dani poslova u turizmu na kojima je 63 poslodavca ponudilo posjetiteljima više od 8 tisuća slobodnih radnih mjesta na sezonskim poslovima.

Događanje je posjetilo gotovo 4.000 nezaposlenih osoba iz Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske te Primorsko-goranske županije, učenici završnih razreda srednjih strukovnih škola te ostali zainteresirani za sezonsko zapošljavanje u turizmu.
 
Poslodavce je na Danima poslova u turizmu posjetio državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina, državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Majda Burić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar sa suradnicima. Prilikom obilaska iz prve su ruke mogli čuti iskustva i dojmove poslodavaca, ali i posjetitelja te su izrazili zadovoljstvo brojem zainteresiranih za rad u turističkoj sezoni kao i brojem ponuđenih radnih mjesta.U okviru popratnih aktivnosti na Danima poslova u turizmu održane su radionice organizirane u suradnji Ministarstva turizma te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s Hrvatskom udrugom poslodavaca - Udrugom ugostiteljstva i turizma. Tako je Ministarstvo turizma organiziralo radionicu vezanu uz predstavljanje aktivnosti regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, i to s ciljem promocije centara, a koji će se financirati iz Poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva“, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ministarstvo turizma ovom je prilikom predstavilo regionalni centar kompetentnosti u Zaboku, jedan od ukupno šest centara kompetentnosti u turizmu u Hrvatskoj.

Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava i Ministarstva turizma te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji provode s partnerima (Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca i Udruga poslodavaca u hotelijerstvu). Cilj je projekta okupiti poslodavce iz turističkog sektora te nezaposlene zainteresirane za rad u turističkoj sezoni s ciljem predstavljanja otvorenih radnih mjesta i povezivanja poslodavaca s nezaposlenim osobama koje se na jednom mjestu mogu informirati o mogućnostima zapošljavanja i razvoja karijere u turizmu.
 
Četvrto izdanje Dana poslova u turizmu krenulo je iz Osijeka protekloga petka, a nakon danas održanog događanja u Zagrebu očekuju nas završno događanje 31. siječnja 2020. godine u Splitu u sportskom centru Gripe. Svoje sudjelovanje na sve tri lokacije događanja prijavilo je 85 poslodavaca, a procjenjuje se da će događanja posjetiti ukupno oko 12.000 posjetitelja, nezaposlenih osoba, učenika strukovnih škola, studenata i svih ostalih zainteresiranih za sezonski rad u turističkoj sezoni.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.