U Splitu održano završno događanje četvrtog izdanja Dana poslova u turizmu

U Splitu održano završno događanje četvrtog izdanja Dana poslova u turizmu

Priliku za zapošljavanjem na jednom od 5.500 ponuđenih sezonskih radnih mjesta danas je na splitskim Gripama potražilo preko 4.000 posjetitelja Dana poslova u turizmu. Poslodavci, njih 58 najviše su tražili sobarice, konobare, kuhare, čistačice, animatore i recepcionare.

Završnicu četvrtog izdanja Dana poslova u turizmu svečano su otvorili državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Majda Burić, pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ante Lončar koji su nakon pozdravnih govora obišli poslodavce i posjetitelje.
 


Osim bogate ponude poslova posjetitelji i to primarno učenici završnih razreda srednjih ugostiteljskih škola, mogli su sudjelovati u bogatom popratnom programu. Radi se o radionicama koje su organizirane u suradnji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s Hrvatskom udrugom poslodavaca, Udrugom ugostiteljstva i turizma te Ministarstvom turizma. Na radionicama su učenicima prezentirani načini lakšeg ostvarivanja kontakta s poslodavcem, zasnovanja radnog odnosa, a predstavljeni su i modeli usavršavanja tijekom rada.
 
Ministarstvo turizma organiziralo je radionicu vezanu uz predstavljanje aktivnosti regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, i to s ciljem promocije centara, a koji će se financirati iz Poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva“, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ministarstvo turizma ovom je prilikom pred stotinjak učenika predstavilo regionalni centar kompetentnosti u Splitu, jedan od ukupno šest centara kompetentnosti u turizmu u Hrvatskoj. Ukupno je na svim radionicama sudjelovalo oko 350 učenika.
 
Podsjetimo, Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava i Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te partnera - Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu koji se provodi s ciljem predstavljanja zanimanja u turizmu i mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.