U Vodnjanu su započele pripreme za najstarije smotre južne Istre, 27. Smotru vina i 26. Smotru maslinovog ulja Istre

U Vodnjanu su započele pripreme za najstarije smotre južne Istre, 27. Smotru vina i 26. Smotru maslinovog ulja Istre

U Vodnjanu su započele pripreme za najstarije smotre južne Istre, 27. Smotru vina i 26. Smotru maslinovog ulja Istre. Obje smotre objedinjene su u manifestaciji zajedničkog naziva Dan ulja i vina koja će se održati 18. travnja 2020. godine na Narodnom trgu i u prostoru Zajednice Talijana u Vodnjanu. Smotre će ponovno okupiti najbolje proizvođače vina i maslinovih ulja te privući brojne posjetitelje koji uživaju u najboljim proizvodima Istre.
Manifestaciju Dan ulja i vina organiziraju Grad Vodnjan-Dignano i Udruga Agroturist Vodnjan-Dignano, a ove godine postaje i međunarodna jer će dio posvećen maslinovim uljima biti organiziran u suradnji sa svjetskim panelom za senzoriku O.L.E.A. - Organizzazione Laboratorio Esperti Assaggiatori. Tako će uzorci maslinovih ulja pristigli na 26. smotru maslinovog ulja Istre biti po prvi puta uključeni u natjecanje pod nazivom Zlato
Istre 2020 čime će automatski sudjelovati i na O.L.E.A.-inom 9. Međunarodnom natjecanju naziva L'Oro del Mediterraneo 2020. 

Organizatori pozivaju proizvođače da se odazovu u što većem broju te sudjeluju u ovom izvanrednom izdanju vodnjanske Smotre maslinovog ulja Istre jer tako mogu sudjelovati i na međunarodnom natjecanju. Cijena kotizacije za sudjelovanje u ocjenjivanju je ostala ista kao prošlogodišnja te iznosi 300 kuna po uzorku, a sudjeluje se s 3 boce od po 0,5 litara te 2 boce od po 0,25 litara maslinovog ulja za potrebe izrade svih analiza i senzorike u procesu ocjenjivanja. Dan ulja i vina nudit će bogat program za sve posjetitelje, od degustacija i edukacija do zabavnog programa i gastronomije. Bit će tu i tradicionalni dio dodjele nagrada i priznanja najboljim uljima i vinima, a na Danu su već tradicionalno otvorena vrata svih kušaona, podruma i degustacijskih dvorana diljem Vodnjanštine. Svi detalji programa objavit će se početkom travnja.
Ovim putem pozivamo sve proizvođače maslinovog ulja i vina da sudjeluju i prijave se. Prijave za maslinova ulja se prikupljaju najkasnije do 10. veljače, a za vina do 15. ožujka 2020. godine.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.