Varaždinska županija, 14. veljače u 10 sati - predavanje i edukaciju o unapređenju peradarske proizvodnje

perad

„Unapređenje peradarske proizvodnje na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, tema je prve ovogodišnje edukacije koju Varaždinska županija organizira s  Agronomskim fakultetom u Zagrebu i Hrvatskim veterinarskim institutom.Predavanje i edukacija za poljoprivrednike i sve druge zainteresirane je besplatno, a bit će održano u petak, 14. veljače, u 10 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu.
Kako unaprijediti peradarsku proizvodnju, podići konkurentnost OPG-ova, uvesti nove tehnologije povezane s dobrobiti peradi, zašto slobodni uzgoj donosi dodatnu vrijednost i kako uvođenjem menadžmenta uzgoja povećati prodaju mesa i jaja, samo su neke od tema o kojima će govoriti stručnjaci Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Zlatko Janječić i doc. dr. Dalibor Bedeković te Hrvatskog veterinarskog instituta Tihomir Zglavnik, dr. vet. med.
Posebna pozornost skrenut će se na važnost očuvanja uzgoja zagorskog purana, kokoši hrvatica i dravske guske, izvornih hrvatskih pasmina peradi, pri čemu će Županija provesti konkretnu mjeru, plasman i promociju kvalitete proizvoda na lokalnim i državnim manifestacijama. Edukacijom u petak započet će projekt punog naziva „Edukacijom, novim tehnologijama i organizacijom do konkurentne peradarske proizvodnje na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u Varaždinskoj županiji“, koji će se provoditi tijekom cijele ove godine. Projekt je pokrenut s obzirom na značajnu zastupljenost peradarske proizvodnje na OPG-ovima u Varaždinskoj županiji, a ciljem unapređenja i podizanja konkurentnosti obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.“

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.