IKKER 2020: Natjecanje za najboljeg interregionalnog kuhara

IKKER 2020: Natjecanje za najboljeg interregionalnog kuhara

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija 18. i 19. veljače u makarskom hotelu Miramare organiziraju Interregionalni kup kuhara europskih regija - IKKER 2020. Radi se o manifestaciji koja se po šesti put održava uz podršku Grada Makarske, hotela Miramare i Biokovo te Grupacije Pivac, a objedinjuje natjecanja u kuhanju deset vrhunskih kuhara iz Crne Gore, Hrvatske, Rumunjske i Sjeverne Makedonije koji su lani pobijedili na natjecanjima u svojim državama te prezentacije ŠKMER-ovih partnera i edukaciju o suvremenim tehnikama pripreme ribe.

Dodajmo, profesionalni kuhari u Makarskoj se bore za titulu "najboljeg interregionalnog kuhara" pred međunarodnim ocjenjivačkim žirijem kojem je predsjednik Stevo Karapandža, a osim u pripremi tri slijeda jela sa zadanim namirnicama, u sklopu natjecanja u utorak odgovarat će na pitanja pred medijskim žirijem kako bi u 15 minuta predstavili sebe, recepte jela koja pripremaju i objekte u kojima rade. Natjecanje u kuhanju u aparthotelu Miramare je otvoreno za javnost, a odvijat će se u srijedu od 9 do 17 sati te će pobjednik biti proglašen na večeri za uzvanike i sudionike manifestacije.

Drugog dana manifestacije (srijeda) od 11 do 14 sati održat će se i besplatna Mediteŕranean Culinary Arts radionica za ugostitelje chefove i F&B managere "Sve iz mora" pod pokroviteljstvom tvrtke Centaurus, vlasnika lanca Gastro ribarnice Brač. ŠKMER-ovi chefovi će tom prilikom predstaviti vrhunske tehnike pripreme ribe s idejama za uvođenje novih jela i osvježenjima jelovnika. Radionica je besplatna, a broj mjesta ograničen, pa molimo zainteresirane da se prijavite e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj 099 3198 961.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.