Predsjednik Republike položio je vijence i zapalio svijeće na Mirogoju

Predsjednik Republike položio je vijence i zapalio svijeće na Mirogoju

Predsjednik Republike Zoran Milanović položio je vijence i zapalio svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, na grobnici Narodnih heroja te na Zajedničkoj grobnici neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata. Obišao je i zapalio svijeće na grobu bivšeg predsjednika Vlade Ivice Račana i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Nakon odavanja počasti na Mirogoju predsjednik Republike Zoran Milanović osvrnuo se na najave o ostavci glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića. Izjavio je da svi koji su članovi udruga slobodnih zidara, a rade nekakav javni posao ili su javni dužnosnici, posebice u domeni represivnog državnog aparata, nepotrebno dovode u pitanje svoju objektivnost i lojalnost.

Predsjednik Milanović je istaknuo kako će o Jelenićevoj smjeni odlučiti oni koji su za to nadležni. “Glavnog državnog odvjetnika je u pravilu jako teško, ali ne nemoguće, smijeniti s dužnosti, ali o tome odlučuju oni kojima je to posao”, ustvrdio je predsjednik Milanović.

“Moj savjet, ne samo gospodinu Jeleniću ili onome tko dođe nakon njega, kao i svim državnim odvjetnicima na svim razinama, sucima, vojnicima, policajcima, oni koji po zakonu ne mogu biti ni članovi stranaka, da jako pripaze na to, ne savjetujem to nikome”, rekao je predsjednik Milanović.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.