Veliko finale Riječkog karnevala – Međunarodna karnevalska povorka

Veliko finale Riječkog karnevala – Međunarodna karnevalska povorka

U nedjelju, 23. veljače s početkom u 12 sati, 116 karnevalskih grupa te više od 11.000 maškara ponosno će pokazati svoje maske na riječkom Korzu, uz više od 100 tisuća gledatelja iz zemlje i inozemstva koji će uživat će u šarenoj povorci. Gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel istaknuo je da će se 37. Riječki karneval svakako pamtiti po spektakularnom i jedinstvenom otvorenju Rijeke - Europske prijestolnice kulture 2020.
 
„Pred nama je još jedan spektakl – velika Međunarodna povorka Riječkog karnevala na koju ove godine dolazi čak 116 karnevalskih skupina. Među njima je i 30-tak stranih grupa koje stižu iz cijelog svijeta, a pridružit će nam se i gradovi koji su nosili i koji će nositi titulu Europske prijestolnice kulture. Pozivam sve građane da se pridruže zadnjem vikendu karnevalskog ludila i u našoj Luci različitosti budu ono što jesu i ono što žele biti“, rekao je gradonačelnik Obersnel podsjetivši i na humanitarnu stranu Riječkog karnevala, humanitarni karnevalski bal na kojem će se prikupljati sredstva namijenjena kupnji specijalno prilagođenog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa najavio je vikend  tijekom kojeg će se moći uživati u brojnim karnevalskim feštama, a program i prijenos događanja može se pratiti i na mrežnim stranicama Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr

Direktorica TD Rijeka 2020 d.o.o. Emina Višnić pozvala je sve građane da dođu na Međunarodnu karnevalsku povorku i da se ponovi atmosfera od 1. veljače, kada je u Rijeci bilo svečano otvaranje Europske prijestolnice kulture. Istaknula je kako u Rijeku dolaze karnevalske grupe iz gradova pred kojima je nošenje titule Europske prijestolnice kulturte: Macnas iz Irske, KaGePe iz Luxemburga, Kaunas 2022, karnevalska mreža iz Lukanije, Novosadski koledari te grupa iz mađarskoh Veszprema.

Predsjednik Rotary kluba Rijeka - sv. Vid prof. dr. sc. Zlatan Car naglasio je kako Rotary Club u suradnji s gradom Rijekom, Turističkom zajednicom grada Rijeke i Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskoga primorja Rijeka već šesnaest godina uspješno organiziraju Humanitarni karnevalski bal. Ove godine karnevalski Bal svoju humanitarnu svrhu pokazat će u prikupljanju sredstava namijenjenih nabavci specijalno prilagođenog kombi vozila (minibusa) za prijevoz osoba s invaliditetom u gradu.

Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić i Meštar Toni uz slogan „Budi što želiš, dođi na Riječki karneval“, pozvali su sve da se u nedjelju spuste na Korzo i uživo prate Međunarodnu karnevalsku povorku, ali da sudjeluju i u ostalim programima Riječkog karnevala, kojih ovog posljednjeg karnevalskog vikenda zaista ne nedostaje.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.