Poziv na desetu Izložbu bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske i treću Međunarodnu izložbu Alpe-Jadran

IZLOŽBA

Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb dana 23. svibnja 2020. godine, organiziraju desetu Izložbu bučinog ulja Hrvatske i treću Međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe Jadran.

Analiza i ocjenjivanje bučinog ulja provodit će se sukladno zahtjevima norme HRN EN ISO/IEC 17025:2007. Od kemijskog sastava bučinog ulja analizirat će se; sastav masnih kiselina, peroksidni broj, slobodne masne kiseline, a od senzorskih analiza provodit će se ocjenjivanje; okus, miris, ….Najbolje ocijenjeno ulje (šampion izložbe) osvojit će novčanu nagradu u iznosu od 2.000 EUR-a. Bučino ulje je danas prepoznatljiva sastavnica tradicionalne kuhinje kontinentalne Hrvatske, a svestrana primjena i sam način njegove uporabe dio su bogatog srednjoeuropskog gastronomskog naslijeđa. Dugogodišnjim marljivim radom, prenošenjem znanja i vještina s generacije na generaciju, proizvođači su iz sjemenki buča sa svojih polja nastojali proizvesti što kvalitetnija i ukusnija ulja. Tek posljednjih desetljeća bučino ulje dobiva potvrdu povoljnih učinaka na zdravlje i vitalnost ljudskog organizma i zasluženo mjesto na stolovima ljubitelja dobre hrane. Bučino ulje obiluje mnogim visokovrijednim, bioaktivnim spojevima s vitaminskim i antioksidativnim djelovanjem te ostalim spojevima koji pozitivno djeluju na zdravlje. Izložba bučinog ulja poprimila je tradicionalni karakter na području kontinentalne Hrvatske.

Poziv je otvoren za sve zainteresirane proizvođače bučinog ulja s područja Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, grada Zagreba ali i iz cijele Hrvatske. Prijave se primaju za 10. Izložbu bučinog ulja Hrvatske i 3. Međunarodnu izložbu bučinog ulja ALPE-JADRAN koja će se održati u subotu 23. svibnja 2020. godine u Varaždinu.

Svi zainteresirani proizvođači ispunjene prijavne obrasce trebaju dostaviti najkasnije do 31. ožujka 2020. godine na adresu:

 Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje bučinog ulja za proizvođače s područja Varaždinske županije održat će se u terminu 06.04.-07.04.2020 (ponedjeljak/utorak) u prostorijama Varaždinske županije, Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj,  Franjevački trg 7, Varaždin.

Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje bučinog ulja za proizvođače s područja Varaždinske županije održat će se u terminu 06.04.-07.04.2020 (ponedjeljak/utorak) u prostorijama Varaždinske županije, Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj,  Franjevački trg 7, Varaždin.

Dostavlja se:

1 x 0,25 litara i 1 x 0,50 litara ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje bučinog ulja, te 1 boca ulja s etiketom proizvođača ulja u svrhu izlaganja i degustacije na navedenoj Izložbi.Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, Varaždinske županije na broj telefona: 042/390-580 i 042/390-582.

Na linku je prijavni obrazac - http://www.varazdinska-zupanija.hr/repository/public/2020/1-novosti/ozujak/izlozba-ulja/prijavni_obrazac_2020.pdf

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.