Konzum će malim domaćim proizvođačima otvoriti prijeko potreban prodajni kanal nakon zatvaranja tržnica

Konzum će malim domaćim proizvođačima otvoriti prijeko potreban prodajni kanal nakon zatvaranja tržnica

Voće i povrće hrvatskog podrijetla već čini preko 80 posto prometa u toj kategoriji u Konzumu, a kroz novu inicijativu spremni smo naše  kapacitete otkupa i prodajnu  mrežu ponuditi i onima koji nemaju mogućnost plasmana svojih proizvoda nakon zatvaranja tržnica

Voće i povrće domaćih proizvođača koje su donedavno kupovali na tržnicama građani će uskoro moći nastaviti kupovati u Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske. Riječ je o Konzumovoj inicijativi potaknutoj odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjeri obustave rada tržnica i svih objekata u njihovom sastavu. Proizvodi domaćeg podrijetla u Konzumovom prometu voća i povrća već sudjeluju s preko 80 posto, a Konzum će ovom inicijativom osigurati dodatna mjesta na svojim policama diljem Hrvatske malim domaćim proizvođačima koji su svoje proizvode dosad nudili uglavnom u lokalnim zajednicama. Zainteresirani poljoprivrednici mogu se javiti distributerima PIK Vinkovcima, Marinadi i Fragariji koji će vršiti otkup i isporuku Konzumu uz zajamčene najviše standarde kvalitete. U projekt će se moći uključiti i mali uzgajivači voća i povrća koji su javili na Konzumov natječaj „Najbolje iz Hrvatske“, a nakon što dogovore suradnju sa spomenutim distributerima.

U suradnji s klasterom Mali hrvatski proizvođač, Konzum je kupcima u posebno uređenim prostorima u nekoliko svojih prodavaonica ponudio izbor kvalitetnih domaćih proizvoda od malih domaćih proizvođača. Novom inicijativom i dogovorom s klasterom Mali hrvatski proizvođač, nastavit ćemo s plasmanom robe proizvođača koji djeluju pod tim klasterom i koji su dio već realiziranog dijela projekta „Najbolje iz Hrvatske“.

„Poštujemo sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske jer su usmjerene na zaštitu zdravlja i sigurnosti građana, no istovremeno želimo pomoći prvenstveno malim obiteljskim proizvođačima kojima više nije dostupan važan kanal prodaje te im je na taj način ugrožena egzistencija. Konzum od samog početka njeguje partnerski odnos s domaćim proizvođačima i ova je inicijativa nastavak strateške usmjerenosti na podržavanje hrvatske proizvodnje. Samodostatnost se u situaciji u kojoj smo se našli uslijed epidemije koronavirusa pokazala izrazito važnom za održavanje lanca opskrbe te svi zajedno moramo raditi na jačanju domaće poljoprivrede“, izjavio je Zoran Mitreski, član Uprave Konzuma.

Konzum već surađuje s više od 4000 malih i velikih proizvođača voća i povrća iz svih dijelova Hrvatske, putem direktnih isporuka na vlastite distributivne centre, njihovih otkupnih stanica ili svojih strateških partnera.

Ovom incijativom spremni smo naše  kapacitete otkupa i prodajnu  mrežu ponuditi i onima koji nemaju mogućnost plasmana svojih proizvoda. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.