Josipa Lisac dobitnica najvažnije nagrade, Porina za životno djelo

Josipa Lisac dobitnica najvažnije nagrade, Porina za životno djelo

"Nije me strah neuspjeha, ja sam odlučila pjevati jer sam vjerovala u sebe", rekla je na samom početku karijere Josipa Lisac u jednom televizijskom intervjuu. Upravo su je ta vjera i ljubav prema glazbi odveli na životno putovanje vrijedno divljenja. Iza nje su antologijski albumi s pjesmama koje i danas oduševljavaju generacije koje su uz njih odrastale, ali i one koje ih tek otkrivaju. Nakon dvadeset i dva Porina koje je osvojila zajedno sa svojim suradnicima, sinoć na 27. dodjeli glazbene nagrade Porin, Josipa Lisac nagrađena je i onim najvažnijim, Porinom za životno djelo. 
 
"Josipin osebujan glas i originalnost učinili su je glazbenom senzacijom. Čovjek i ljubav njezinog života, njezin producent, skladatelj i začetnik novih, pomalo luckastih ideja, Karlo Metikoš, zajedno s Josipom oduševio je veliki broj obožavatelja glazbe, a album Dnevnik jedne ljubavi koji smo zajedno radili prvi je konceptualni album i prvo antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe za koji smo 2015. godine Josipa Lisac, postuhmno Karlo Metikoš i ja nagrađeni Porinom", rekao je dugogodišnji Josipin suradnik Ivica Krajač.

Riječi hvale za Josipu imali su brojni dugogodišnji suradnici: 

"Surađivati s Josipom velika je radost i zadovoljstvo. Kad god radimo nešto novo, radujem se jer znam da će to biti nešto što će ostati zauvijek", rekla je Alka Vuica.

"Raditi s Josipom kreativni je izazov, uvijek traži nešto više i dalje, a to je za mene smisao umjetnosti", ističe Elvis Stanić.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.