Varaždin - ponovno svečana smjena straže, ovajput pucanj posvećen svima koji su dali svoj doprinos u suzbijanju pandemije Covida - 19

varaždin, smjena straže

Varaždinom je ponovno u subotu, 16. svibnja, u podne odjeknuo pucnanj iz topa na Starom gradu, što je već dobro znana turistička atrakcija, ali ovajput pucnjem je simbolično označeno popuštanje mjera u borbi protiv Covida-19 i polagani povratak na staro. Iznimno, Varaždinska građanska garda je ovom prilikom upriličila pucnjeve iz dva topa, te i na taj način odlučila “proslaviti” postignute rezultate u borbi protiv pandemije Korona virusa.

Uzice topova u subotu u podne povukli su zapovjednik stožera civilne zaštite Grada Varaždina, zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar i zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica, a Zlatan Avar pohvalio je sve koji su sudjelovali u borbi  pandemijom i izrazio zadovoljstvo postignutim. 

- Posebno napominjemo da je ova svečana smjena straže i ovaj glasni pucanj posvećen svima, znanim i neznanim, osobama koje su dale svoj doprinos u suzbijanju pandemije Covida - 19. Tu prije svega mislimo na medicinsko osoblje, djelatnike PU Varaždinske, aktiviste civilne zaštite, vatrogasce, radnice i radnike u proizvodnim i prodajnim tvrtkama, na šalterima pošte, banaka, ... svima koji su sebe izložili da bi se ostali mogli osjećati koliko-toliko sigurno.

Naglašavam da su  baš svi, članice i članovi Udruge Varaždinske građanske garde bili angažirani u suzbijanju ove pandemije - što kroz svoja radna mjesta, što kao pripadnici DVD, što kao aktivisti civilne zaštite. Na to smo posebno ponosni i ovom prilikom zahvaljujemo na ne sebičnosti i posebnom osjećaju društvene odgovornosti koju naše članice i članovi nose u sebi. - Poručio je to poručnik Dražen Loparić,zapovjednik Varaždinske građanske garde - purgara, uz purgarski pozdrav Za Hrvatsku s Božjom pomoći i ovakvu bučnu proslavu povratka našem starom načinu života.

 

 

 Z

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.