Likovna kolonija Sveti Martin najbrojnija do sada

Likovna kolonija Sveti Martin najbrojnija do sada

Pedesetak umjetnika okupilo se na Likovnoj koloniji Sveti Martin koju tradicionalno svake godine u ovo vrijeme upriličuju Udruga za kulturu i književnost Humšćak i općina Breznički Hum. Predvođeni najiskusnijima po godinama života i umjetničkog rada Vladimirom Zopfom, Nedeljkom Tintorom, Dobrom Vein i Katicom Trumbetaš umjetnici iz sjeverozapadne i središnje Hrvatske i Slovenije na 9. su međunarodnoj Likovnoj koloniji u Šćepanju uglavnom slikali akvarele i ulja na platnu pretežito pejzaže, cvjetnu tematiku i mrtvu prirodu, a akademski slikar Nedeljko Tintor kredom i ugljenom je portretirao domaćine. 

Obol tradiciji likovnog stvaralaštva ove najposjećenije likovne kolonije u Varaždinskoj županiji dali su i županijski čelnici. Tako je savjetnica varaždinskog župana Natalija Martinčević u društvu općinskog načelnika Zorana Hegedića obišla umjetničke lokalitete u blizini crkve Svete Helene osobno se uvjerivši u šarolikost kolorita i umjetničke ideje, dok je župan Radimir Čačić bio gost načelnika i brezničkohumske općine tijekom kasnijeg poslijepodneva.

Okrjepu umjetnicima pružili su članovi DVD-a Šćepanje u čijem je ambijentu priređen domjenak uz podjelu zahvalnica svim sudionicima ovogodišnje Likovne kolonije Sveti Martin, a nastala djela sada su vlasništvo općinskoga fundusa te će biti ponuđena na prodaju prilikom humanitarne aukcije slika krajem godine. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.