Varaždinska događanja u petak, 19. lipnja - Počinje Gospodarski sajam, skupltura Lupina i smotra Stožera CZ

lupino

Grad Varaždin pokrovitelj je 6. Gospodarskog sajma koji se od 19. do 21. lipnja 2020. godine održava u Varaždinu. Svečano otvorenje bit će u petak, 19. lipnja,  u 10 sati,  na Kapucinskom trgu. Uvodni govor održat će gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok, a sajam će otvoriti ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. 

Na 6. Gospodarskom sajmu predstavit će se više od stotinu izlagača s područja sjeverozapadne Hrvatske. Posjetitelje očekuju prigodna sajamska izložba i prodaja, degustacije, različite radionice, a moći će uživati i u gastronomskoj ponudi uz dnevni i večernji zabavno - glazbeni program. Ulaz je besplatan.  

12 sati, na parkiralištu ispred Sveučilišta Sjever, Ulica 104. brigade 3, bit će predstavljena nova skulptura poznatog varaždinskog umjetnika svjetskog glasa, Stephana Lupina. Otvaranju će prisustvovati gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok te njegova zamjenica Sandra Malenica.  Skulptura pod nazivom „Majka hraniteljica“ visoka je oko 4 metra i Lupinov je poklon gradu Varaždinu, a više o značenju same skulpture reći će sam autor na otvorenju. „Majka hraniteljica“ krasit će novi varaždinski kvart POS, kako bi i taj dio grada bio oplemenjen umjetničkim djelima.  

petak, 19. lipnja  s početkom od 16 sati u prostoru Društvenog doma u Poljani Biškupečkoj održat će se smotra i zajedničko druženje operativnih snaga civilne zaštite Grada Varaždina pod nazivom „Snage civilne zaštite Grada Varaždina u borbi protiv COVID-19“. Predstavnici operativnih snaga, Stožer civilne zaštite Grada Varaždina, povjerenici civilne zaštite, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društva, Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Varaždin i ostalih volontera civilne zaštite, tom će prilikom razmijeniti iskustva u aktivnostima u provođenju epidemioloških mjera za sprječavanje širenja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom SARS-CoV-2. 

Načelnik Stožera civilne zaštite i zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar te predstavnici operativnih snaga nazočnima će zahvaliti na naročito uspješnom i nesebičnom djelovanju koje je imalo ključnu ulogu u sprječavanju širenja epidemije.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.