B2B susreti poduzetnica u Zagrebu - sljedeći u Poreču i Varaždinskim Toplicama

B2B susreti poduzetnica u Zagrebu - sljedeći u Poreču i Varaždinskim Toplicama

Prekrasno poduzetničko okružje Zagrebačkog inovacijskog centra, ugostilo je 23. rujna 70-tak sudionica i sudionika na B2B susretima poduzetnica Hrvatske koji su se održali u Zagrebu, uz najavu istih događanja u listopadu u Poreču (06. 10.) i Varaždinskim Toplicama (20.10.) uz organizirani besplatni prijevoz autobusima iz glavnog hrvatskog grada za sve zainteresirane.

Bilo je to poduzetničko okupljanje prožeto optimizmom, proaktivnim djelovanjem i velikim pozivom na solidarnost među poduzetnicama i poduzetnicima u ovim izazovnim vremenima, s ciljem da pomognemo jedni drugima kako bi čim prije ugledati učinkovite rezultate rada “Novo normalnim” uvjetima poslovanja.

Centar poduzetnica organizirao je B2B susrete u Zagrebu, te ih priprema i za Poreč i Varaždinske Toplice, uz generalno pokroviteljstvo Zaklade Konrad Adenauer i Grada Preloga, te zlatne sponzore tvrtku D – Invoice doo i Bernarda doo, srebrnog sponzora Saop doo, brončanog sponzora tvrtke Bellissima jdoo i Vrsna doo, te sponzore Vina Kutjevo, koji su uljepšali zagrebačko B2B okupljanje vrhunskim kapljicama iz svojih vinskih podruma i tvrtka Danas radim.

Po riječima ekonomista s američkog Sveučilišta Stanford Paula Romera: “Krizu je užasno trošiti!”, vrijeme je prilagodbe i kreativnih rješenja, što je poduzetništvu uvijek bilo “srednje ime“, a Centru poduzetnica i naših više od 2.300 članica i članova – vlasnica i vlasnika tvrtki i obrta kao i svih onih koji će to tek postati, to je lajt motiv za iniciranje aktivnosti i događanja.

Zbog toga smo, sukladno svim epidemiološkim mjerama, organizirali B2B susret u Zagrebu, te nakon uspješno odrađenog druženja, pripremamo se za ona u listopadu kad nas čekaju još dva grada u Hrvatskoj.

POREČ, 06. listopada od 12 do 16 sati, Dom obrtnika, Partizanska 5a, Poreč,

VARAŽDINSKE TOPLICE, 20. listopada od 10 do 14 sati, Restoran Bernarda, Zagrebačka 7, Varaždinske Toplice.

Svi sadržaji B2B susreta poduzetnica Hrvatske (Zagreb – rujan, Poreč i Varaždinske Toplice – listopad) su u cijelosti besplatni nakon prijave OVDJE

B2B susrete organiziramo s ciljem pronalaska konstruktivnih rješenja za poduzetnički angažman žena u ovom kriznom razdoblju, ali i očuvanja poslovnog optimizma i pozitivne motivacije koje često bivaju prve na udaru kod žena u poduzetništvu. U ovom trenutku veliki broj vlasnica tvrtki i obrta prima pomoć države za očuvanje poslovanja i radnih mjesta, te nisu niti u mogućnosti raditi (kao u granama poput event managementa, edukacija, dječjih sportskih aktivnosti i slično), čime se povećava razina straha i neizvjesnosti vezanih uz aktivnosti na realnom tržištu. Želja nam je kroz pozitivne primjere poduzetništva u žena koje smo mogli čuti na B2B susretu u Zagrebu, te koje pripremamo u Poreču i Varaždinskim Toplicama pokazati da je sada više nego ikada vrijeme za rad, solidarnost, međusobno uvažavanje i hrabrost kao glavni poticaj za preživljavanje žena u poduzetništvu – kazala je Sanela Dropulić, direktorica Centra poduzetnica.

Kako bismo svima koji su zainteresirani promišljaju doći do kvalitetnih ideja u sklopu „Novo normalnog poslovanja“, ponudili i kvalitetna rješenja za poduzetništvo, kreirali smo i cijeli niz dodatnih aktivnosti u sklopu B2B susreta, kao i tematskih predavanja poput: digitalno poslovanje, inovacije u poduzetništvu, učinkovita prodaja koje su održali predavači Damir Vujnovac iz tvrtke Orijentacije Plus iz Varaždina, Tamara Marjanović, tvrtka Saop d.o.o. Zagreb i Zrinka Peharec iz Centra poduzetnica.

Pozitivne dojmove B2B susretom u Zagrebu nije skrivalo ni sedamdesetak sudionica i sudionika, među prvima Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica, gdje se iznova sastajemo 20. listopada, a koja je ne samo političarka nego i uspješna poduzetnica više od dva desetljeća, te jako dobro poznaje stanje na realnom tržištu, posebice u vrijeme korona krize.

Ova je korona nešto i dobroga donijela svima nama – vidjeli smo da puno toga možemo odraditi, posebice digitalizirano, za što nismo ni slutili do nedavno da možemo. Korona nam je dala priliku za novi kreativni, digitalni početak. Na B2B susretima u Zagrebu čuli smo i vidjeli puno pozitivnih primjera i prilagodbe na novo doba, posebice je važno da se prilagodimo. Jako podržavam ovakva događanja, smatram da ih treba i više, da ljudi izađu iz “čahure” u koju ih je gurnula korona, da se oslobode, da prevladaju strah, da nauče živjeti u novonastalim prilikama, da živimo s koronom, te da naučimo poslovati uz koronu. Vidimo se u Varaždinskim Toplicama – komentirala je i pozvala Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica i domaćica B2B susreta uz Centar poduzetnica 20. listopada.

Na B2B susretu u Zagrebu čuo se i cijeli niz pozitivnih primjera poslovanja žena u poduzetništvu kao i preživljavanja u ovom izazovnom vremenu, a među prvima govorila je poduzetnica (i jedna od prvih članica Centra poduzetnica) Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvornice Bernarda d.o.o. Pušćine – Nedelišće i investitorica u velebno zdanje hotela Bernarda (četiri zvjezdice) u Varaždinskim Toplicama, koje bi trebalo iduće godine otvoriti svoja vrata kao jedan od najmodernijih i najkvalitetnijih hotela domaćeg kontinentalnog turizma.

Nalazimo se u izazovnim vremenima koja traže kreativna i inovativna rješenja, a jedan od njih svakako je da se kao poduzetnice i poduzetnici međusobno još više povežemo, surađujemo, međusobno uvažavamo, jer dijelimo vrlo sličnu ako ne i identičnu sudbinu na realnom tržištu. Osobno sam sudjelovala na B2B susretima u Zagrebu, a uz gradonačelnicu Varaždinskih Toplica Dragicu Ratković sam i domaćica B2B susreta poduzetnica u Varaždinskim Toplicama 20. listopada, a vjerujem da će biti mogućnosti u mom rasporedu da sudjelujem i u B2B susretima u Poreču, te tako zaokružim sva tri grada u kojima ovu aktivnosti inicira i organizira Centar poduzetnica čija sam članica od samog početka prije pet godina. Pozitivnim mislima, konstruktivnim djelima i zajedničkom potporom možemo sve ostvariti, pa tako i uspješan izlazak iz trenutačno izazovnih vremena – ocijenila je Bernarda Cecelja, vlasnica i direktorica tvrtke Bernarda d.o.o., Pušćine – Nedelišće.

Na B2B susretima inovativna rješenja u vlastitom poduzetništvu koji su joj pomogli izaći iz krize predstavila je i iskusna poduzetnica iz Osijeka Laura Gergelj, vlasnica tvrtke D – Invoice doo, ne skrivajući oduševljenje onim što je doživjela u Zagrebu, a čemu se raduje doživjeti i sudjelovanjem u Poreču i Varaždinskim Toplicama.

Bila sam prije deset godina na sličnim B2B susretima u Mađarskoj, ali mi nije tako sadržajan, zanimljiv, aktualan, pozitivan i motivirajući kao što je sve ovo što sam uz Centar poduzetnica doživjela u Zagrebu, a vjerujem i na nadolazećim susretima u ostalim gradovima. Smatram da je uvijek vrijeme da se međusobno povežemo i zajedno radimo, a ovo vrijeme korona krize dodatno nas treba motivirati na pomoći i solidarnost, što je i mene osobno ponukalo i za zlatno sponzorstvo B2B susreta jer trebamo svi krenuti preko vlastitog pozitivnog primjera u zajednički “okršaj” sa svim što nam u ovom izazovnom vremenu dolazi – smatra poduzetnica i zlatna sponzorica B2B susreta Laura Gergelj, vlasnica tvrtke D-Invoice d.o.o. iz Darde. Pozitivnih primjera poslovanja i u korona krizi nije manjkalo i u poduzetničkom angažmanu mlade Melise Idrizi iz Nove Gradiške, koja je također predstavila svoje izazove i načine za ostvarenje ciljeva na realnom tržištu.

Susret je obilovao s primjerima uspješnih poduzetnica i poduzetnika koji svojom pričom, ali i savjetima kako poboljšati svoje poslovanje, ukazivanje na prepreke koje nas mogu dočekati na putu, priče koje nas nadahnjuju i motiviraju, a meni također daju energiju da zapnem i dalje. Čast mi je upoznati ostale žene poduzetnice, njihov rad, prenijeti dalje njihov poduzetnički primjer, osjetiti to pozitivno druženje, razmjenu kontakata. Smatram da je potrebno motivirati i ostale uspješne osobe koje imaju svoj talent a ne usude se istupiti s njim. U Hrvatskoj treba razvijati pozitivnu poduzetničku klimu – prenijela je svoje dojmove B2B susretom u Zagrebu mlada poduzetnica Melisa Idrizi, vlasnica Centra za fizioterapiju Femur.

Na B2B susretima sudjelovala je i Draženka Pleško, vlasnice tvrtke Abeceda ljepote iz Zagreba i inicijatorica Škole izrade parfema.

Budućnost će biti izazovna, ali se ne bojim. Uvijek pokušavam na sve situacije u životu gledati pozitivno pa tako gledam i na ovu vezano uz naše poduzetništvo i korona krizu. Treba za sve puno strpljenja, truda i ulaganja, ali samo pozitivnim stavom, razmišljanjem i aktivnostima, što i osobno uvijek primjenjujem, te sam isto pronašla i pod okriljem djelovanja i sadržaja Centra poduzetnica, možemo doći do uspjeha. Kriza se osjeti, a koliko će snažno utjecati na nas i naše poduzetništvo, opet ovisi i o nama samima, koliko ćemo to dopustiti. Upravo iz činjenice da gradim nove poslovne projekte, ali i da želim networking sudjelujem na B2B susretima u sva tri grada uz potporu Centra poduzetnica, a pozitivna energija, brojni poslovni upiti, ideje za poduzetničke suradnje, dokaz su da smo na pravom putu i da nismo izgubili bitku iako je kriza pred nama – jasna je poduzetnica Draženka Pleško o svojim motivima sudjelovanja na B2B susretima u Zagrebu.

Svoj Bellissima Beauty Box hrvatske kvalitete predstavila je poduzetnica i naša Loyalty članica iz Osijeka Kristina Vezaj, vlasnica i direktorica tvrtke Bellissima j.d.o.o., kao pozitivni primjer poslovanja, uz projekt ručno rađenih čokolada Vrsna raznovrsnih okusa s i bez posipa te pralina različitih oblika naše Loyalty članice Jozefine Reizl, direktorice i vlasnice tvrtke Vrsna d.o.o. iz Sesveta.

fotografije: Juro Avgustinović

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.