Predsjednik Milanović na otvorenju izložbe tradicionalnih proizvoda „Jesen u Lici“ u Gospiću

„Jesen u Lici“ u Gospiću

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na otvorenju 22. izložbe tradicionalnih proizvoda „Jesen u Lici“ u Gospiću, izložbeno-sajamske manifestacije na kojoj se izlažu autohtoni proizvodi malih poljoprivrednih gospodarstava i malih poduzetnika Ličko-senjske županije te ruralnih prostora gotovo svih hrvatskih županija. Otvarajući „Jesen u Lici“, predsjednik Milanović zaželio je izlagačima da im zavide te da na svojoj zemlji budu svoji gospodari i svoji gazde, „da nikoga za ništa ne morate moliti, ali da čuvate, gradite i pametno koristite svoje“.

 

„Ovaj kraj ne treba ničiju pomoć i milost. Ovdje imate krasnu zemlju. Ima vas 50 tisuća što nije nikakva drama i nije nikakav poziv na uzbunu, na strah“, rekao je Predsjednik osvrnuvši se na Ličko-senjsku županiju. Dodao je da  50 tisuća ljudi na ovom komadu domovine, a tek onda parcele i zemlje, imaju nevjerojatno vrijedan i lijep resurs od kojeg mogu dobro i kvalitetno živjeti. „Ovo što nudite i što prodajete je kvaliteta. Vaš krumpir je vrhunski proizvod u Europi i zapravo je premalo tržišno valoriziran i trebao bi biti skuplji. Ovo je puno kvalitetnije i nije jedini takav primjer. Za to treba pameti, agresivnosti, drskosti i tvrdoglavosti, i uspjeh uopće nije daleko“, poručio je predsjednik Milanović.

 

Nadalje, rekao je da Ličko-senjska županija nije nikakvo rubno područje već da građani Like  imaju sve preduvjete da budu konkurentni i da žive bogato i da radi za sebe. „A  ne kao moji preci za austrijsku ili neku drugu vojsku. To je bio primjer i prilika da se čovjek uzdigne, ali da nakon toga gleda svoje interese, svoj džep, svoju državu, i da čuva svoje. To svoje ne mora biti ni uskogrudno ni nacionalističko niti puno predrasuda prema drugima, to treba biti otvoreno zato što od otvorenosti živite. Vaša roba je prozor u svijet, vaša roba zasipa svijet, vaše usluge koje prodajete i koje su sve kvalitetnije mame i privlače ljude iz Hrvatske, Europe i svijeta“, rekao je predsjednik Milanović

 

Zaključno, izlagačima je poručio da ovih dana ipak nose maske, „držite distancu, ponašajte se kao Šveđani, čuvajte svoje zdravlje, ali nemojte izgubiti svoju pamet i svoj smisao za normalno“, rekao je predsjednik Milanović.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.