HNK u Varaždinu, 7. studenoga u 20 sati; Gudački kvartet Sebastian, koncert uz 30. obljetnicu

HNK u Varaždinu, 7. studenoga  u 20 sati; Gudački kvartet Sebastian, koncert uz 30. obljetnicu

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, u subotu 7. studenoga u 20.00 sati, kao 2. koncert 2. koncertne sezone u organizaciji HNK u Varaždinu koncert će održati Gudački kvartet Sebastian, koji ove godine slavi tridesetu obljetnicu postojanja.
Na koncertu će izvesti novo djelo suvremenog skladatelja i violinista Nenada Firšta, koji je nekada i sam bio član kvarteta Sebastian. Iz bogate svjetske kvartetske literature odabrali su dva majstorska ostvarenja iz opusa majstora bečke klasike Ludwiga van Beethovena i predstavnika glazbene romantike Roberta Schumanna.
Ove sezone njihov je novi mini ciklus naslovljen Duhovne harmonije, a donosi Bachove harmonizacije korala i zapise duhovnih napjeva sabrane u zbirci Cithara octochorda, najopsežnijem hrvatskom tiskanom zborniku hrvatskih crkvenih pjesama iz prve polovice 18. stoljeća, dakle upravo iz Bachova vremena.
Gudački kvartet Sebastian čine:  Anđelko Krpan  violina,  Teodora Sucala Matei violina, Nebojša Floreani viola i Zlatko Rucner violončelo.

Ulaznice na blagajni HNK

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.