Split Gourmet Expo izložba restorana prebacuje se na proljeće

Split Gourmet Expo izložba restorana prebacuje se na proljeće

Ovih blagdana, oslanjamo se na čarobnu moć Božića da sve nedaće ostavi po strani, a u skladu s time održan je i Festival Split Gourmet Expo objedinjujući 15. Biser mora i 6. Grand Gourmet u kojima je mnogobrojna publika iz svih dijelova svijeta uživala putem prijenosa uživo. Zbog odgovornosti prema zdravlju svih sudionika i posjetitelja, već tradicionalna Split Gourmet Expo izložba splitskih restorana, konoba i hotela koja se organizira u sklopu manifestacije uz podršku Turističke zajednice grada Splita, premještena je na proljeće 2021. godine.

Split Gourmet Expo izložba u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) koja se zbog brige prema zdravlju posjetitelja i izlagača prebacuje na proljeće 2021., spoj je gastro izložbe biranih jela splitskih ugostiteljskih objekata na 30-metarskom stolu na splitskoj Rivi, natjecanja i promocije kroz medije te publikacije o sudionicima s receptima. Na taj način sustavno se promovira Split kao cjelogodišnja gourmet destinacija izvrsnosti, a ove se godine manifestacija uklopila i u splitski Advent.

Upravo zbog odgovornosti prema cjelokupnoj sigurnosti koju osim organizatora dijele sudionici i posjetitelji Gourmet Expoa i Adventa u Splitu, dvočlani tim najboljih hrvatskih flair barmena, Kristijan Briješki i Dragan Repac pod umjetničkim imenom BarLevels, svoj ovogodišnji performans u okviru natjecateljskih kategorija Grand Gourmeta premjestit će također na sljedeću godinu. U sklopu Split Gourmet Expo izložbe svima okupljenima pokazat će tehnike žongliranja barmenskim priborom i bocama dok prave koktele, zapanjujuću vještinu koju su nebrojeno puta dokazali na flair natjecanjima diljem Europe.

Split Gourmet Expo 2020. obilježilo je mnoštvo besplatnih edukacija uz prezentacije vrhunskih proizvoda u posebnom međunarodnom online izdanju u suradnji ŠKMER-a s TZ-om grada Splita i Adventom u Splitu. Nakon finalnih događaja 4. prosinca koje uživo vodi Mirela Meić, u narednim tjednima sve pratitelje ŠKMER-ovih društvenih mreža, pored zanimljivih natjecateljskih elemenata, očekuje i snimka atraktivnog natjecanja flair barmena. Na Facebooku, Instagramu i Twitteru Turističke zajednice također će se naći sve pojedinosti, kako o ovome, tako i o svim ostalim adventskim događanjima! - priopćeno je iz TZ grada Splita.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.