Koncert Gudačkog kvarteta Sebastian 2. svibnja, u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog kazališta

Koncert Gudačkog kvarteta Sebastian 2. svibnja, u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog kazališta

U nedjelju, 2. svibnja s početkom u 20 sati u Velikoj koncertnoj dvorani održat će se koncert Gudačkog kvarteta Sebastian (Anđelko Krpan, violina; Teodora Sucala Matei, violina; Nebojša Floreani, viola; Zlatko Rucner, violončelo).

Gudački kvartet Sebastian započet će svoj koncert dvjema crkvenim pjesmama iz 18 stoljeća – njemačkom pjesmom Slavi dušo moja Gospodina u harmonizaciji Johanna Sebastiana Bacha i hrvatskom pjesmom Nek mine Majko s lica tvog u harmonizaciji Vinka Žganeca. Gost večeri biti će ugledni hrvatski klarinetist i profesor na Muzičkoj akademiji  Zagrebu, Davorin Brozić, koji će uz Kvartet Sebastian izvesti Papandopulov Kvintet za klarinet i gudački kvartet. Kvartet Sebastian predstaviti će se Osmim gudačkim kvartetom australskog skladatelja Petera Sculthorpea, Papandopulovom obradom Internacionale, kratkom skladbom Ciclos čileansko-hrvatskog skladatelja Aljoše Solovere, te na kraju atraktivnim Divertimentima Benjamina Brittena.

Ulaznice za koncert su besplatne. Rezervacija ulaznica na blagajni Kazališta.

Kontakt blagajne: 042 200 250; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.