Pripadnik Hrvatske vojske pobijedio na vojnom natjecanju Kosovskih sigurnosnih snaga

Pripadnik Hrvatske vojske pobijedio na vojnom natjecanju Kosovskih sigurnosnih snaga

 

Pripadnik Hrvatske vojske skupnik Filip Ličanin pobijedio je u međunarodnoj konkurenciji na međunarodnom natjecanju za najspremnijeg pripadnika “Best Soldier Competition” u organizaciji Kosovskih sigurnosnih snaga na Kosovu.

Ovogodišnje natjecanje održano je u vojarni "Skënderbeu" u gradu Ferizaju od 26. do 30. travnja 2021. godine, a od 2017. godine natjecanje je međunarodnog karaktera i od tada na njemu sudjeluju i pripadnici Hrvatske vojske.

Na natjecanju je sudjelovalo 19 pripadnika Kosovskih snaga sigurnosti te 12 pripadnika u međunarodnoj konkurenciji predstavljajući oružane snage Republike Albanije, Republike Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Republike Turske.

Hrvatsku vojsku su predstavljali pripadnici Hrvatske kopnene vojske, časnički namjesnik Branko Ramčić kao voditelj ekipe te skupnici Filip Ličanin i Karlo Pavlović kao natjecatelji.

Natjecanje se sastojalo od sljedećih disciplina: provjera tjelesne spremnosti (sklekovi i pregibi u dvije minute i trčanje 3200 metara), dnevna i noćna navigacija, gađanje iz jurišne puške i samokresa na različitim udaljenostima, prelazak pješačkih prepreka, gađanje ručnom bombom, pružanje prve pomoći i orijentacijska hodnja s naoružanjem, zaštitnom kacigom i opremom težine deset kilograma.

Skupnici Filip Ličanin i Karlo Pavlović su na najbolji mogući način predstavljali Hrvatsku vojsku ispunivši tražene norme u svim disciplinama, a  skupnik Filip Ličanin je pobijedio u međunarodnoj konkurenciji.

Tom prigodom, ministar obrane Mario Banožić čestitao je pripadnicima Hrvatske vojske na sudjelovanju na međunarodnom natjecaju, posebice pobjedniku u međunardonoj konkurenciji, skupniku Filipu Ličaninu, istaknuvši kako su ovom pobjedom još jednom dokazali izvrsnost, profesionalizam i spremnost hrvatskog vojnika.

“Još ste jednom potvrdili da pripadamo zajednici profesionalnih i obučenih vojski na čiju potporu naši građani, saveznici i partneri mogu uvijek računati”, poručio je ministar Banožić.

Foto: HV/B. Ramčić

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.