Predsjednik Milanović podržao sportske i humanitarne aktivnosti Udruge ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatski dragovoljac

Predsjednik Milanović podržao sportske i humanitarne aktivnosti Udruge ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatski dragovoljac

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je vodstvom Udruge ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatski dragovoljac, predsjednikom Udruge Ivicom Lenardom i tajnikom Udruge Igorom Tomanom.

Udrugu su osnovali ratni vojni invalidi 2014. godine, a danas okuplja pedesetak članova koji su uglavnom rekreativni sportaši i koji kroz razne memorijalne utrke, biciklijade obilježavaju važnije datume iz Domovinskoga rata, istaknuli su predstavnici Udruge na sastanku s Predsjednikom. Isto tako, upoznali su predsjednika Milanovića sa svojim aktivnostima u društveno korisnom i humanitarnom radu, kazavši kako njihovi članovi često organiziraju humanitarne akcije, naročito za djecu.

Osim u udruzi Hrvatski Dragovoljac, predsjednik Udruge Ivica Lenard i tajnik Igor Toman suosnivači su i nekoliko građanskih inicijativa u kojima prikupljaju sredstva za nabavu i donaciju medicinskih aparata za liječenje djece na Klinici za pedijatriju KBC Osijek. Svakom vožnjom nastoje humanitarno djelovati i nekoliko puta su prešli Hrvatsku od Iloka do Dubrovnika biciklom za razne udruge ili ustanove koje brinu o djeci.

Nadalje, upoznali su predsjednika Milanovića s planom da biciklima iz Osijeka dođu u London na utakmicu Engleske i Hrvatske. Tu humanitarnu vožnju biciklima vozit za djecu iz udruge Vukovarski Leptirići.

Predsjednik Milanović podržao je njihove sportske i humanitarne aktivnosti te im čestitao na do sada postignutim rezultatima. Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bio povjerenik Predsjednika za sport Željko Jovanović.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.