Regionalno natjecanje mažoretkinja 6. lipnja u Pisarovini

Regionalno natjecanje mažoretkinja 6. lipnja u Pisarovini

Hrvatske su mažoretkinje zadnje upise u svoje članstvo imale na proljeće pred dvije godine, jer zbog štrajka prosvjetnih djelatnika na jesen 2019. nije bio moguć obilazak vrtića i škola uz promociju aktivnosti mažoretkinja. To se preslikalo i na početak lanjske godine zbog pandemije koronavirusa te potrajalo sve do počeka svibnja ove godine.

- Mažoretkinje su, kao uostalom i brojne druge sportske udruge i klubovi, zbog toga u dvije godine prepolovile ili gotovo ostale bez članstva, pa tako i Varaždinske mažoretkinje koje sad okupljaju 30-tak djevojčica i djevojaka uzrasta od 4 do 15 godina, no s nedavnim oporavkom pandemijskih mjera počeli su i redoviti treninzi koje održavamo u dvorani vrtića Graberje, odnosno dolaskom lijepog vremena na otvorenom prostoru u dvorištu 2. Osnovne škole u Varaždin – navodi voditeljica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić.

Naše aktivnosti tijekom proteklog razdoblja nisu prestale – dapače radili smo online i na otvorenom, često po hladnoći i neprimjerenom vremenu jer su travanj i svibanj bili kišoviti i prohladni. No sada se i vrijeme promijenilo pa ćemo tijekom ljeta kontinuirano raditi kako bismo se što bolje pripremili za predstojeće nastupe u programu Ljeto u Varaždinu u srpnju te na našoj 18. Reviji Mažoret Timova na Špancirfestu 28. kolovoza.

Ovim putem pozivam djevojčice koje su protekle mjesece zbog pandemije koronavirusa vrijeme uglavnom provodile u zatvorenom prostoru da nam se pridruže i aktiviraju kao buduće Varaždinske mažoretkinje odnosno živi suveniri grada, i da se upišu u našu organiziranu žensku obitelj koja promovira plesnu i kulturu pokreta te doprinosi zabavnoj i turističkoj ponudi grada Varaždina – zaključuje voditeljica varaždinskih mažoretkinja.

Mažoretkinje s područja sjeverozapadne Hrvatske iz dvadesetak mažoret udruga i klubova, njih 300-tinjak, dolazeće će nedjelje 6. lipnja nastupiti na motivacijskom državnom natjecanju koje Hrvatski Mažoret Savez organizira u Pisarovini. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.