Dođite na Dane vrganja i Lov na crni tartuf i kušajte jela od gljiva ovog vikenda u Paki

Dođite na Dane vrganja i Lov na crni tartuf i kušajte jela od gljiva ovog vikenda u Paki

Već tradicionalno, trećeg vikenda u rujnu, a ove godine to je 18. i 19. rujna u Paki, kod Novog Marofa održat će manifestacija "Dani vrganja u Paki. druženje je to s prirodo i u prirodi, u šetnji pitomim šumskim puteljcima i uživanje u branju gljiva. Uz stručni skup, determinaciju gljiva, natjecanje u berbi, biti će tu ponovno mnogo popratnog programa u kojem će moći uživati svi posjetitelji, bilo da su vješti u branju gljiva ili su samo rekreativci.

Organizatori najavljuju i bogatu gastronomsku ponudu koja tematski prati vrganje, a biti će tu i prezentacija jela i od crnog tartufa, pronađenog baš u Paki. Lov na crni tartuf u ponudi je u Paki još od 2015. godine, a  ovaj program redovito izaziva veliki interes.

 Utvrda Paka – zaštićeno je kulturno dobro. Zahvaljujući baš ovoj manifestaciji ova je utvrda postala cjelogodišnje odredište zaljubljenika u prirodu i povijest. Kako je u blizini i utvrda Čanjevo , povezivanje ove dvije utvrde u šetnju sa stručnim obilaskom također je dio programa.

Dabrovi i prezentacija života o ovim zanimljivim životinjama na samoj dabrovoj brani izazivaju posebnu pozornost posjetitelja. Obilazak imanja ljekovitog bilja na kojem se može vidjeti cijeli put nastanka ekološke kozmetike, od samih nasada, proizvodnje do samog proizvoda također su dio programa u Paki.

Sportaši i rekreativci vole Paku. Mini trail sa maxi pauzom na prekrasnom imanju sa potočićem i vodenicom, sad je već zaštitni znak Dana vrganja, a tu svoje prezentacije imaju i nordijski hodači i biciklisti. Za djecu je osmišljen bogat edukativni program tako da je Paka idealno mjesto za obiteljski izlet.

 Na sajmu domaćih proizvoda možete kupiti zdrave i tematske namirnice ali i kušati pivo od vrganja.

 Organizatori ove manifestacije su Udruga privatnih šumovlasnika Graber te Turistička zajednica Grada Novog Marofa.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.