Ponovno za promet otvorena zračna luka u Varaždinu

Ponovno za promet otvorena zračna luka u Varaždinu

Nakon nekoliko mjeseci obnavljanja dijela infrastrukture u Varaždinu je ponovno u punom opsegu otvorena varaždinska zračna luka. U nazočnosti brojnih uzvanika, među kojima su bili i brojni piloti, predstavnici politike, poslovnih partnera i medija te u društvu novog direktora, Marina Bašića, ujedno i direktora gradske tvrtke Parkovi, otvorili su je gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković, župan Anđelko Stričak i tajnik Aerokluba Varaždin Robert Mišak.

Svečano otvorenje upriličeno je u subotu, 6. studenoga, a toga dana na aerodrom je sletjelo dvadesetak manjih zrakoplova. Varaždinski aerodrom od ove je godine pod upravljanjem gradske tvrtke Parkovi, a 26. listopada 2021. godine službeno je ponovno dobio Odobrenje za uporabu.

Gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je da će sve dok je on gradonačelnik Varaždinski aerodrom biti pod ingerencijom Grada Varaždina te posebno zadovoljstvo činjenicom da je Varaždin ponovo ucrtan na kartama zračnih luka: „Nakon devet mjeseci od kad je bio izbrisan sa svih karata u Europi, varaždinski aerodrom vratili smo ponovo u funkciju i mislim da je to sjajna vijest. Već je puno zrakoplova danas letjelo, imamo interesente iz gospodarskih subjekata koji će uložiti u rasvjetu, odnosno uređaje, tako da će aerodrom postati 24 sata na dan dostupan. Konačni cilj razvoja ovog aerodroma je da kroz dvije, tri godine ovdje polijeću i slijeću low-cost operateri poput Easyjeta, Ryanaira ili Germanwingsa, što će sigurno pridonijeti razvoju gospodarstva u gradu Varaždinu.“ – rekao je gradonačelnik.


Izjavio je i da postoje naznake da će letovi između Varaždina i Verone ići svaki tjedan upravo zbog gospodarskih subjekata koji ih povezuju. „Postoji i zanimanje investitora koji žele ulagati u dodatne hangare i ili žele iznajmiti postojeće. No, najvažnije je sada da smo našu zračnu luku vratili u funkciju i da je pod potpunom kontrolom Grada Varaždina s obzirom na to da njome upravlja gradska tvrtka Parkovi.“ – istaknuo je gradonačelnik prilikom otvorenja.
Podršku ponovnom otvaranju zračne luke dali su i župan Anđelko Stričak i Robert Mišak tajnik Aero kluba.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.