Ministar Banožić sa zamjenikom pomoćnice američkog ministra Nathanielom Adlerom

Ministar Banožić sa zamjenikom pomoćnice američkog ministra Nathanielom Adlerom

Na marginama konferencije A5 u Splitu održan je sastanak ministra obrane Marija Banožića sa zamjenikom pomoćnice američkog ministra obrane za Rusiju, Ukrajinu i Euroaziju Nathanielom Adlerom.

Na marginama konferencije ministara obrane Američko-jadranske povelje u Splitu, 10. studenog 2021. održan je sastanak ministra obrane Republike Hrvatske Marija Banožića sa zamjenikom pomoćnice američkog ministra obrane za Rusiju, Ukrajinu i Euroaziju Nathanielom Adlerom.

Na sastanku je obostrano još jednom potvrđena važnost strateškog partnerstva Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske, kako na bilateralnoj tako i na razini regije. Izražena je zahvalnost američkoj strani za predanost Američko-jadranskoj povelji.

Razgovaralo se o projektima vojno-tehničke suradnje, kao i o prošlotjednom sastanku ministra Banožića i američkog generala  Hokansona u Zagrebu na kojemu je istaknuta dugogodišnja suradnja Hrvatske vojske i Nacionalne garde Minnesote.  Naglašeno je kako se hrvatskom nabavom helikoptera Black Hawk koje Nacionalna garda Minnesote ima u svom sastavu, otvaraju mogućnosti za dodatno proširenje suradnje.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.