Najromantičniji doček u podne priprema ove godine po prvi Caffe bar Bernarda u Varaždinskim Toplicama

Najromantičniji doček u podne priprema ove godine po prvi Caffe bar Bernarda u Varaždinskim Toplicama

Najšarmantniji i najromantičniji doček Nove godine u podne u sjevernoj Hrvatskoj priprema, ove godine po prvi puta, Caffe bar Bernarda u Varaždinskim Toplicama. Tvrtka Bernarda Nova, u godini koja je pred nama, priprema ogroman iskorak u turizmu najstarijeg termalnog lječilišta u Hrvatskoj jer osim dosadašnjih kapaciteta - boutique hotela, Pizzerije te restorana s pet zvjezdica i tome prilagođenoj ponudi, u 2022. otvara i novi hotel s velikim vlastitim bazenom s termalnom vodom.

Ususret Novoj godini, na Silvestrovo, priređuje doček u podne koji predstavlja uvod u novine kojima će svoje goste dočekati u godini pred nama, a goste dočeka Nove godine u podne će na terasi Caffe bara Bernarda ovom prigodom dočekati s cocktail partyjem i slasticama, glazbom DJ-a i nizom drugih ugodnih iznenađenja. Zato želite li i vi u Novu 2022. krenuti uz slatke zalogajčiće i birane cocktaile tada je dolazak u Varaždinske Toplice izvrstan izbor.

Varaždinske toplice smještene na sjeveroistočnom rubu Hrvatskog zagorja, u zelenom okružju pitomih brežuljaka prošaranih livadama, vinogradima, voćnjacima i šumama, tik iznad doline rječice Bednje očarale su prije više od dvije tisuće godina i Rimljane iz čijeg su vremena do danas sačuvani arheološki artefakti i eksponati današnjeg muzeja in situ - nekadašnjih rimskih termi.

A upravo taj dar prirode, izdašan izvor termalne vode – odredio je gradu položaj, dao mu ime i uvjetovao kontinuitet obitavanja i liječenja ljudi kroz sve kulturne epohe, od doba rimskog carstva kada im Rimljani nadjenuše ime Aqua Iasae, do današnjih dana u kojima ponovno oživljava duh mondenog lječilišta i suvremene termalne rivijere.

Voda ovdje izvire iz dubine od gotovo 1800 metara, a njen put do vrha, gdje joj je temperatura na izvorištu 58 C traje približno 20 tisuća godina.

Počeci modernog kupališnog lječilišta vezuju se uz slavnog liječnika Ivana Krstitelja Lalanguea, Luksemburžanina rodom, koji krajem XVII. stoljeća djeluje u nedalekom Varaždinu, a lječilišni turizam počinje prije gotovo 185 godina kada se uvode stalni liječnički nadzor, a nešto kasnije i stalni kupališni liječnik i počinje izgradnja čvrstih objekata od kojih neki još i danas dobro služe.

Početkom prošlog stoljeća Varaždinske Toplice su se svrstale među uglednija srednjoeuropska lječilišta, a i danas su cijenjena termalna rivijera s raznovrsnim lječilišno-rekreativnim sadržajima u okviru Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju i tvrtke Bernarda Nova.

Svojim posjetiteljima toplice nude i posebne doživljaje u dane održavanja tradicionalnih turističkih manifestacija: Valentinovo, Topličko ljeto, Anin bal, Lovrečevo, Kukuljevićevi dani, Dani barokne kuhinje, Martinje, Silvestrovo...

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.