U župnoj crkvi Sv. Mihaela u Sračincu vokalna skupina Acapella održala je svoj tradicionalni božićni koncert

U župnoj crkvi Sv. Mihaela u Sračincu vokalna skupina Acapella održala je svoj tradicionalni božićni koncert

U župnoj crkvi Sv. Mihaela u Sračincu u nedjelju 2. siječnja mješovita vokalna skupina Acapella održala je svoj tradicionalni božićni koncert. Izvedne su obrade tradicionalnih božićnih pjesama bez pratnje i to pod stručnim vodstvom prof. Janje Knapić Omranloo. Koncert je bio različitog karaktera jer su domaćini na koncertu imali i goste. Riječ je o Tomislavu Krobotu-studentu 1. godine Glazbene akademije u Zagrebu u klasi prof. Berislava Šipuša, smjer kompozicija, a koji je odsvirao dvije kompozicije na orguljama.

Sviranjem orgulja predstavila se i Marta Jelić također iz Sračinca, učenica je 7. razreda Katoličke škole i 5. razreda Glazbene škole u Varaždinu. Uz sviranje klavira u kl. prof. Danijela Ljubića fakultativno ući sviranje orgulja u klasi prof. Natalije Imbrišak. U duetu za orgulje i klarinet predstavila se i Hana Bukal . Hana je učenica 7. razreda O.Š. Sračinec i 5.razreda Glazbene škole gdje uči sviranje klarineta u klasi prof. Gordana Peršija, a polazi i 1. pripremni razred solo pjevanja u klasi prof Valentine Geci Koren .

Konocertu je nazočio i načelnik općine Sračinec Božidar Novoselec koji je u ime glavnog financijskog podupiratelja, Općine Sračinec, prisutan na svakom koncertu koji ova skupina priređuje za svoju publiku.

Na koncertu su izvedene i dvije kompozicije kojima je V.S. Acapella izborila nastup na državnoj smotri malih vokalnih sastava održanoj 28. studenog prošle godine u Koprivnici gdje je za svoj nastup dobila brončanu plaketu. Nagrada je tim veća budući da zlatnu nije nitko izborio. Kako je istaknuo predsjednik KUD-a ;Sretni smo što smo se i nakon višemjesečne pauze  uspjeli okupiti i uspjeti uvježbati program s kojim smo nastupili na smotrama. Svjedoci smo da velikom broju raznih sekcija u mnogim društvima to nije pošlo za rukom.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.