Večeras promocija časopisa Meridijani - tematski 220. broj posvećen je Riznici Međimurja

Večeras promocija časopisa Meridijani - tematski 220. broj posvećen je Riznici Međimurja

Dođite po svoj besplatni primjerak Meridijana - Muzej Međimurja Čakovec i izdavačka kuća „Meridijani“ pozivaju Vas na javno predstavljanje 220. broja časopisa Meridijani u kojem je glavna hrvatska tema broja - Muzej nematerijalne baštine Riznica Međimurja.  Mjesto događanja: Multimedijalna dvorana Riznice Međimurja u Starom gradu Čakovec, Vrijeme događanja: petak, 11. ožujka u 19 sati.

Autorica teksta, ujedno i urednica časopisa „Meridijani“, Petra Somek, u reportaži o Riznici Međimurja opisuje povijest nastanka građevinskog kompleksa Starog grada Čakovec, spominje i povijest nastanka Muzeja Međimurja, a posebnu pažnju posvećuje otkrivanju detalja novog muzejskog postava koji interpretira međimurske teme na potpuno suvremen i inovativan način. U tekstu ne krije oduševljenje i činjenicu da je novi muzej posjetila tri puta u mjesec dana, a članak zaključuje sasvim ozbiljnom konstatacijom:
 
„Od ostale graditeljske ostavštine obitelji Zrinski, poput utvrda u Bakru, Kraljevici ili Ozlju, može se uočiti da je jedino čakovečka utvrda, uz sve nove turističke sadržaje, uistinu oživjela. Zahvaljujući inovativnim arhitektonskim rješenjima u obnovi i odličnoj interpretaciji njezine povijesne i kulturne baštine, napokon joj je vraćen ugled i status kakav zaslužuje. Posjetite ovaj biser hrvatskog kontinen-talnog turizma što prije!“
 
Osim časopisa predstavit će se i nova knjiga u nakladi izdavačke kuće „Meridijani“: „UNESCO – vodič kroz svjetsku baštinu“, usko povezana s temama kulturne baštine.  
Časopis i knjigu će predstaviti: Hrvoje Dečak, mag. nov., prof. dr. sc. Tihomir Marjanac i Petra Somek, prof. Moderatorica predstavljanja biti će Maša Hrustek Sobočan, ravnateljica Muzeja.
 
Svaki uzvanik dobit će na dar primjerak časopisa ‘’Meridijani’’, ulaz je slobodan!
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.