Desetnik Hrvoje Mutnjaković pobjednik je natjecanja „Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku“

Desetnik Hrvoje Mutnjaković pobjednik je natjecanja „Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku“

Desetnik Hrvoje Mutnjaković pripadnik HKoV-a pobjednik je ovogodišnjeg natjecanja za najspremnijeg pripadnika Hrvatske vojske. Pobjednica u ženskoj kategoriji je vojnikinja Ana Antolić, pripadnica Počasno – zaštitne bojne

Desetnik Hrvoje Mutnjaković, pripadnik Hrvatske kopnene vojske pobjednik je ovogodišnjeg, 10. po redu natjecanja „Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2022.“ Prvo mjesto u ženskoj kategoriji za pripadnice OS RH i MUP RH, osvojila je vojnikinja Ana Antolić, pripadnica Počasno – zaštitne bojne.

Natjecanje „Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2022.“ je provedeno na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ kod Slunja od 23. do 26. svibnja 2022.

Medalje i nagrade najboljim natjecateljima na završnoj svečanosti uručili su izaslanik ministra obrane savjetnik ministra za vojna pitanja brigadni general Perica Turalija, zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general – pukovnik Siniša Jurković i načelnik Uprave u Glavnom stožeru brigadni general Ivan Zelić.

Zapovjednik natjecanja general – pukovnik Siniša Jurković čestitao je pobjednicima i svim natjecateljima istaknuvši kako su tijekom kvalifikacija i natjecanja imali priliku u ovom časnom natjecanju pokazati svoje vještine i sposobnosti te odmjeriti snage sa sebi ravnima. „Vjerujem da je svako od vas dao sve od sebe i na tome vam od srca čestitam. Vi ste primjer vašim kolegicama i kolegama u postrojbama i oružanim snagama. Vjerujem da se ponose vama“, zaključio je general Jurković.

 Na natjecanju od ukupno 73 natjecatelja titulu pobjednika i najspremnijeg pripadnika OS RH odnio je desetnik Hrvoje Mutnjaković koji je u najkraćem vremenskom roku prošao tridesetak kilometara dugu stazu i ispunio sve zadaće na radnim točkama.

Drugoplasirani je skupnik Filip Ličanin, pripadnik Hrvatske kopnene vojske, a treće mjesto u apsolutnoj kategoriji te muškoj kategoriji za pripadnike OS RH i MUP RH pripalo je desetniku Ivici Budiću, pripadniku Zapovjedništva za potporu.

U ženskoj kategoriji za pripadnice OS RH i MUP RH prvo mjesto osvojila je vojnikinja Ana Antolić, pripadnica Počasno – zaštitne bojne, drugo mjesto pripalo je poručnici Evi Mariji Bilić, pripadnici pukovnije Vojne policije, dok je treće mjesto osvojila vojnikinja Lea Biloglav, pripadnica Zapovjedništva za kibernetički prostor.

U muškoj kategoriji za pripadnike OS saveznika i partnera prvo mjesto osvojio je pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Matija Ivaković, drugo mjesto pripalo je pripadniku Slovenske vojske Tadeju Ščančaru, dok je treće mjesto osvojio pripadnik Oružanih snaga Republike Poljske Darius Zdunczyk.

Prvoplasiranima u muškoj i ženskoj kategoriji  iz sastava OS RH I MUP RH prijelazni pehar i nagrade uručit će se tijekom središnje proslave obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske Kopnene vojske i 31. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske.

Podsjetimo, natjecanje „Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2022.“ provedeno je na tridesetak kilometara dugoj stazi na kojoj su natjecatelji morali uspješno savladati radne točke: topografija, prolazak kontaminiranog zemljišta, gađanje iz VHS-D2, gađanje iz HS 9, izvlačenje ranjenika pod paljbom, bacanje ručne bombe, savladavanje padine užetom te prelazak vodene zapreke. Tijekom prolaska radnih točki nosili su obaveznu opremu i naoružanje težine 17 kilograma. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 73 natjecatelja, od kojih je 50 pripadnika OSRH, devet pripadnika MUP-a te 14 natjecatelja oružanih snaga savezničkih i partnerskih zemalja (Albanija, Bosna i Hercegovina, Češka, Kosovo, Poljska, Rumunjska, SAD i Slovenija). Na natjecanju su sudjelovale četiri pripadnice OS RH i dvije pripadnice MUP-a. Natjecanje se provodilo pojedinačno u četiri kategorije: apsolutna kategorija, muška kategorija za pripadnike OS RH i MUP RH, muška kategorija za pripadnike OS saveznika/partnera te ženska kategorija za pripadnice OS RH i MUP RH.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.