Na izložbi fotografija „Travel and Emotions“ u Bratislavi nagrađen naš dopisnik, putopisac i fotoreporter Slobodan Kadić

Na izložbi fotografija „Travel and Emotions“ u Bratislavi nagrađen naš dopisnik, putopisac i fotoreporter Slobodan Kadić

BRATISLAVA – Druga nagrada na međunarodnoj izložbi FIJET Slovačke naziva „Travel and Emotions“ pripala je Slobodanu Kadiću, fotoreporteru Glasa Slavonije, Total Croatia News-a i HIA-e za fotografiju „Zid nam je svjedok“, snimljenu početkom godine u Jeruzalemu (Izrael). Već četvrtu godinu Udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu Slovačke organizira međunarodnu izložbu Putovanja i osjećaji na koju je ove godine pristiglo 213 radova iz 13 zemalja (Austrija, Belgija, Bugarska, Burkina Faso, Kanada, Češka, Hrvatska, Cipar, Mađarska, Rumunjska, Slovačka, Velika Britanija i Ukrajina).

Nagrađena fotografija - ZID NAM JE SVJEDOK, Slobodan Kadić

Ovogodišnja je tema bila „Život nije crno-bijeli“, a domaćin održavanja izložbe bio je slovački gradić Pleštany. Međunarodni žiri, predvođen kustosom izložbe, fotografom, novinarom i književnikom Mariánom Pauerom, ocjenjivao je fotografije u dvije kategorije: set fotografija i zasebnu fotografije, izabravši 54 fotografije za izložbu. Voljen Grbac iz Hrvatske, predstavljao je FIJET u međunarodnom žiriju, a također je sudjelovao na izložbi u Plestanyju. Dobitnik prve nagrade je Juka Jurica Galić (Hrvatska) za ciklus fotografija Ribar.

Posebno sam, kao predstavnik hrvatskog FIJET-a ponosan na uspjeh mojih kolega Jurice Galića-Juke i svestranog Slobodana Kadića, čiji su radovi zasluženo, jednoglasnim odlukama žirija, osvojili nagrade na ovom prestižnom natjecanju. Nadam se da će ih to motivirati da se još zdušnije posvete velikoj i lijepoj umjetnosti fotografije, a izložbi želim dug život i što više posjetitelja na njenom putu po Europe – kaže Voljen Grbac naglasivši da je po kvaliteti ovogodišnja izložba najbolja do svih dosadašnjih.

Prvu nagradu za pojedinačnu fotografiju dobio je Ivan Kenez iz Slovačke (Tatra impresije). FIJET Slovačke je prethodnih godina izlagao fotografije i u inozemstvu, u Budimpešti i u Kuvajtu. Ovogodišnje se izložbe planiraju održati u listopadu u Beču i slovačkom Popradu (Visoke Tatre). Čestitkama hrvatskim fotografima pridružila se i Tina Eterović Čubrilo, predsjednica hrvatskog FIJET-a koja je pohvalila iznimni rad svojih članova.

Posebno smo ponosni na nagrade Slobodana Kadića i Jurice Galića Juke. I ova nagrada za fotografije dokazuje aktivnost naših članova koji prate sve akcije svjetskog udruženja FIJET-a, ali i njihovu profesionalnost koja je prepoznata na svjetskoj razini. Osim toga, naši novinari i fotografi imaju poseban osjećaj za atraktivnost i ljepotu detalja – zaključila je Čubrilo.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.