Sutra počinje četvrti Fažana Media Fest, a glavna tema biti će Žene i mediji

Sutra počinje četvrti Fažana Media Fest, a glavna tema biti će Žene i mediji

Sutra, (ponedjeljak, 5. rujna) počinje 4. Fažana Media Fest, međunarodni multimedijalni novinarski festival čija će glavna tema biti “Žene i mediji”. U pozivu organizatora stoji:
- Pripremili smo 12 tematskih rasprava i predavanja, 4 dokumentarna filma, 4 glazbene večeri, 3 izložbe, 2 radionice i 1 ulični performans. Ulaz na sve programe je slobodan. a one koji ne budu mogli biti s nama svi će programi biti dostupni u realnom vremenu na internetu. Kao i svake godine i ovaj put u sklopu festivala bit će održana i trodnevna radionica na temu medijske pismenosti koja će, kao i svi ostali programi, biti besplatna.
Također ćemo imati i radionicu na temu ‘Diskriminacija, žene i mediji; pojmovi i praksa’.

Pozivaju se novinari, i oni koji to žele postati kao i svi ostali koji žele sudjelovati na radionicama da se jave i potvrde sudjelovanje:

- U šest dana festivalskog programu imat ćemo čak 12 rasprava i predavanja na razne teme povezane sa ženama i medijima uz sudjelovanje mnogih poznatih novinarki i medijskih stručnjakinja kao i njihovih muških kolega iz raznih zemalja.

Teme će biti od radnog položaja žena koje su zaposlene u medijima, preko novinarki koje su obilježile povijest profesije do agresije prema novinarkama, ali i sudbinama žena čije su živote uništili mediji. Tradicionalni termin, drugi tjedan rujna u Fažani će uz stručne skupove biti ispunjen i mnogim drugim sadržajima vezanima za novinarstvo i medije koji će biti zanimljivi i široj publici kao što to i inače činimo. Festivalski program sadržavat će tematske rasprave, izložbe, projekcije filmova te scenske nastupe.
Prateći program uključivat će i nekoliko glazbenih večeri.
4. Fažana Media Fest, međunarodni multimedijalni novinarski festival, kao i sve dosadašnje, organiziraju Centar za istraživačko novinarstvo kao glavni organizator te Općina Fažana, Turistička zajednica Fažana i udruga Informo kao suorganizatori.
I ove godine imat ćemo nekoliko međunarodnih partnera. Sve dodatne informacije možete dobiti: na web stranici Fažana Media Festa ( www.fazanamediafest.eu ) upitom elektroničkom poštom  (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. )    telefonom (098-484-049 / 091-6642-224)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.