Proslava Martinja, u subotu, 12. studenoga, ispred kurije „Omilje“ Donja Drenova

Proslava Martinja, u subotu, 12. studenoga, ispred kurije „Omilje“ Donja Drenova

Zagrebačka županija i Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline, u subotu, 12. studenoga s početkom u 15 sati ispred kurije „Omilje“ Donja Drenova organizira veliku proslavu Martinja.
Manifestacija je dio EU projekta IN CULTURA VERITAS te se održava i u gradu Samoboru i Jastrebarskom. Krštenje mošta je narodni običaj i višestoljetna tradicija, kojom se simboličnim obredom krštenja u povodu blagdana svetog Martina mlado vino mošt pretvara - krsti u vino. Radi se o zanimljivom i zabavnom dramaturškom prikazu koji će predvoditi preštimani i veleučeni martinjski biškup Borko sa svojim pajdašima.

Kao jedan od partner u projektu IN CULTURA VERITAS Muzej Sveti Ivan Zelina postavlja izložbu „Martinje i martinjski običaji“ kroz koju ćemo saznati više o samom Martinju. Popratno moći će se kušati vina zelinskih vinara te autohtono vino Kraljevinu Zelinu na koju su posebno ponosni u vinarijama zelinskog vinogorja: Vina KOS, Vina BEDEKOVICH, Vina KOS-JURIŠIĆ uz predstavljanje posebnog gosta - Vina Obitelji PEVEC.

O proslavi glavna organizatorica Martinja Marinka Zubčić Mubrin, direktorica TZ grada Sveti Ivan Zelina, kaže: Posebnu pozornost posvetili smo prigodnoj hrani, te ćete moći kušati brojne domaće delicije poput: bunceka, pečenica, krvavica, kiselog kupusa, ječmene kaše ….. Kao pravi jesenski gušt nudimo vam kombinaciju mladog vina i pečenih kestena jer vino je najslađe kada je mlado i još podsjeća na okus grožđa, a kesteni vrući nakon pucketanja na vatri.

Zabavljat će vas tamburaški sastav Miki Tribute Band. Za dodatne informacije 01 2061 808 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ŠTO? Martinje 2022.
KADA? 12. studenog 2022. u 15.00 sati
GDJE? Ispred Kurije Omilje, Donja Drenova 77

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.