Pogledajte kako je bilo na božićno-novogodišnjem domjenku Međimurske županije i predivnu video čestitku

Pogledajte kako je bilo na božićno-novogodišnjem domjenku Međimurske županije i predivnu video čestitku

Uz predstojeće božićno novogodišnje blagdane u Razvojno edukacijskom centru – Metalska jezgra Čakovec, prvoj znanstveno-istraživačkoj ustanovi na području sjeverozapadne Hrvatske, župan Međimurske županije Matija Posavec s predsjednikom Skupštine Međimurske županije Dragutinom Glavinom, zamjenikom župana Josipom Grivecom i potpredsjednicima Skupštine Ivicom Baksom i Mariom Medvedom održao je svečani tradicionalni božićni prijem za vijećnike Županijske skupštine, čelnike gradova i općina, ravnatelje škola i županijskih ustanova i ostale uzvanike. Uz prigodnin glazbeni program na domjenku je prikazanan i video čestitka koju su Župan i njegovi suradnici snimili kao novogodišnju poruku sugrađanima.

„Godina na izmaku prilika je da se osvrnemo iza sebe, pogledamo na rezultate i učinjeno.“ poručio je župan Matija Posavec koji je istaknuo kako se u Međimurskoj županiji ove godine puno radilo, te da su svi ciljevi i planovi na koje županija može utjecati, ostvareni. „I ove godine smo kroz niz mjera direktno pomagali našim građanima, poticali učenike i studente, poljoprivrednike, gospodarstvenike, umirovljenike, ali i mnoge druge udruge. Međimurje raste i razvija se, a to nam pokazuju i gospodarske brojke, turistički trendovi, ali i sredstva koja povlačimo iz europskih fondova.“,  istaknuo je župan te naglasio kako unatoč izazovima i bremenitim okolnostima trebamo biti zadovoljni. „Naš cilj je jasan – snažan i ubrzan razvoj cijelog Međimurja. Nastavljamo istom dinamikom i u idućoj godini, pripremamo mnoge projekte za kandidaturu na raspoložive fondove. Planiramo izgradnju i dogradnju škola, školskih dvorana i dječjih vrtića, ulažemo u kvalitetniju zdravstvenu skrb, pritom ne zanemarujući brojne potpore koje će biti usmjerene prema našim građanima,“ rekao je župan Posavec te poželio svima uspješnu 2023. godinu.

Uz dobre želje  u povodu nadolazećih blagdana koje je uputio nazočnima, predsjednik Skupštine Dragutin Glavina zahvalio je svima koji svojim djelovanjem čine našu županiju ugodnim i sigurnim mjestom za život.

Vedrim glazbenim programom oduševili su Tamara Korunek, Karlo Čeh, uz pratnju Marka Žerjava, a premijerno je prikazan božićni glazbeni spot snimljen na pjesmi Željka Thesa kojim se svim gostima poželio sretan Božić te uspješna, zdrava i radosna nova godina.

Dnevno izvješće Stožer

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.