Rotary Club Varaždin 1181 i ove godine organizira dobrotvorni ledeni spektakl u središtu Varaždina

Rotary Club Varaždin 1181 i ove godine organizira dobrotvorni ledeni spektakl u središtu Varaždina

Rotary Club Varaždin 1181 i ove godine organizira dobrotvorni ledeni spektakl u samom centru Varaždina. Šest mladih umjetnika u petak će u Varaždinu oblikovati ledene skulpture s porukom mira u svijetu 

Ovogodišnji „ledeni“ spektakl bit će održan u sklopu „Adventa u Varaždinu“ u petak, 23. prosinca, s početkom u 15 sati na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

– Kako i trenutačno živimo u izazovnim vremenima, ovogodišnja tema ledenog spektakla je „Mir u svijetu“ što je ujedno i jedan od programa globalnog pokreta Rotary obitelji u svijetu. Svi oni koji nisu imali prilike uživati u dosadašnjim „ledenim simfonijama“ izrade umjetničkih skulptura iz ledenih blokova, ove im se godine pruža mogućnost da neposredno uživaju u stvaranju ledenih tematskih skulptura – objašnjavaju iz Rotary Club Varaždin 1181.

Naime, iz ledenih će blokova šest mladih umjetnika, akademskih kipara iz Hrvatske (Tomislav Hršak, Petar Ćujo, Adrian Marok, Ivan Nestić, Mirna Savić i Ivan Mladenović) oblikovati ledene skulpture koje će ostati izložene na Franjevačkom trga do samog kraja Adventa.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.