Međunarodni dan žena u Zagrebu s ''Utjecajnim hrvatskim ženama'' iz 10 zemalja

Međunarodni dan žena u Zagrebu s ''Utjecajnim hrvatskim ženama'' iz 10 zemalja

Žensko poduzetništvo, rodna ravnopravnost i društvena pravednost te ženska uloga u očuvanju hrvatskog identiteta u Hrvatskoj i inozemstvu bit će u fokusu šeste međunarodne konferencije  ''Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!'' pod geslom 'Njezina snaga', u Zagrebu, 8. ožujka, 2023. u organizaciji  Croatian Women’s Network™/Mreže hrvatskih žena.

Na konferenciji će govoriti mnogobrojni hrvatski i međunarodni ugledni predavači, gosti i visoki uzvanici, a otvorit će je ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman.

Na konferenciji sudjeluju i dobitnice nagrada ''Utjecajne hrvatske žene'' koje pomiču granice u područjima kojima se bave i promiču rodnu ravnopravnost u suvremenom digitalnom dobu te ženski identitet u društvu, poput mr. sc. Jadranke Lukete-Marković, pčelarske majstorice i apiterapeuta, predavačice i mentorice na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu i u Inkluzivnoj školi ekološkog i konvencionalnog pčelarenja, mr. Lidije Kovařίk, direktorice Muzeja iluzijske umjetnosti u Pragu, književnice i životne trenerice, autrice knjige ‘’Živimo život svojih snova’’, Dijane Katice, predsjednice Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj ''Klub članova selo'' i producentice Dalije Alić, koja će otvoriti temu postizanja ravnopravnosti, inkluzivnog i održivog okružja u digitalnom dobu.

Molimo vas da program konferencije pogledate na https://croatianwomensnetwork.org/events/2023-conference/

 Osnivačica CWN™/MHŽ Caroline Spivak, ističe da Mreža na Međunarodni dan žena želi proslaviti ženska postignuća, upozoriti na važnost rodne ravnopravnosti i takvim vrijednostima utjecati na mnogobrojne zajednice u kojima žive hrvatske žene.

 Spivak je odlučila pokrenuti promjene i potaknuti žene da se odvaže na poslovne poduhvate te da za to budu nagrađene. Projekt već šest godina povezuje žene iz cijeloga svijeta, a sve one imaju zajedničko podrijetlo – dolaze iz Hrvatske.

Croatian Women’s Network™/Mreža hrvatskih žena na Međunarodni dan žena, 8. ožujka, s početkom u 19 sati dodjeljuje nagrade ''Utjecajne hrvatske žene'' u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu.

Konferencija i svečana dodjela nagrada održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan RH, Hrvatske matice iseljenika, Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva turizma i Turističke zajednica grada Zagreba.

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.