Najavljen program obilježavanja Međunarodnog praznika rada na Dravi

Najavljen program obilježavanja Međunarodnog praznika rada na Dravi

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth i v.d. upraviteljice Zaklade solidarnosti Grada Varaždina Dubravka Biberdžić u srijedu su na konferenciji za novinare najavili program proslave Međunarodnog praznika rada koja će se održati na Kupalištu na Dravi.

 

„Drago mi je što ćemo ipak proslaviti 1. maj i ove godine i što smo ga uspjeli pripremiti i organizirati, usprkos tome što Grad Varaždin još uvijek nema proračun, a proračunska sjednica će biti tek krajem idućeg tjedna. Uz pomoć sponzora Spar Hrvatska, odnosno branda S PARK Varaždin, uspjeli smo zatvoriti financijsku konstrukciju manifestacije Proljeće u Varaždinu unutar kojeg je i ova proslava. Građane uz zabavni program očekuje i 6 tisuća porcija tradicionalnog prvomajskog graha. Vjerujem da će se odazvati veliki broj građana, iz naše, a i susjednih županija i svi su dobrodošli.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika.

 

Jelena Toth najavila je da početak programa obilježavanja počinje već u 8.30 sati tradicionalnim budnicama KUD HŽ Varaždin na 6 lokacija u gradu: Trakošćanska, POS, Banfica, Grabanice, novi POS, Ulica Miroslava Krleže i zgrade kod 2. osnovne škole. Službeni dio programa na Dravi započinje u 10 sati uz pregršt različitih zabavnih sadržaja.

 

Ove godine, Grad Varaždin po prvi put u sklopu proslave organizira i humanitarnu tombolu čiji prihod je namijenjen Zakladi solidarnosti Grada Varaždina. „Sredstva ćemo usmjeriti za pomoć socijalno ugroženim građanima, za liječenje, stipendije učenicima i studentima, za jednokratne pomoći, ali i za poticanje znanstvenog rada. Veselimo se tomboli i vjerujemo da će se građani rado odazvati. Cijena tombole će biti 2 eura, prodaja počinje u 10 sati, a izvlačenje nagrada će biti u 13 sati.“ – rekla je Dubravka Biberdžić.

 

Program obilježavanja na Kupalištu na Dravi:

 

10 h – nastup limene glazbe – puhačke sekcije KUD HŽ Varaždin

10.15 h – Varaždinske mažoretkinje    

10.40 h – Mali slavuji DND-a Varaždin

11.05 h – CTK Varaždin (djeca i veterani)   

11.20 h – Mali slavuji DND-a Varaždin

11.45 h – Varaždinske mažoretkinje

11.55 h – Kuburaška udruga Maruševec

12 h – pozdravni govor gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja             

12.10 h – CTK Varaždin (folklorni ansambl)

12.30 h – Mali slavuji DND-a Varaždin                           

13 h – glazba DJ

 

TOMBOLA: od 10 do 12.30 sati nagradna tombola za posjetitelje uz prodaju tombolskih kartica po cijeni od 2 eura; izvlačenje glavnih nagrada u 13 sati

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.