Proslavimo zajedno prvi dan ljeta u kraljevskom gradu Ninu, u sklopu jubilarnog 15. Festivala Sunca i svjetlosti.

Proslavimo zajedno prvi dan ljeta u kraljevskom gradu Ninu, u sklopu jubilarnog 15. Festivala Sunca i svjetlosti.

Pridružite nam se na ranojutarnjem koncertu "Nezaboravno svitanje u Ninu" Nele Šarić u 05:30 h, te zajedno pozdravimo prvu ljetnu zraku sunca koja će se prikazati nad Velebitom u 05:39:39 h. Tijekom jutra najmlađi sudionici festivala mogu sudjelovati na likovnoj radionici, promatrati Igru Sunčevih zraka unutar crkve sv. Križa, a očekuje nas nastup učenika Osnovne škole "Petar Zoranić" Nin i djece Dječjeg vrtića "Morska vila" Nin.

 U popodnevnom programu Petar Zoranić Ninjanin i vila Hrvatica okupljene će povesti u razgled Nina, a od 20 h poslušajte predavanje Filipa Matkovića, mag. phys.: Putovanje Sunčeve svjetlosti od Sunca do Zemlje.  Crkva Sv. Križa svojevrsni je simbol regije budući da se nalazi u zastavi i grbu Zadarske županije. Glavna vodilja festivala je poticanje znanosti i umjetnosti, mladih glazbenika i pokretanje svijesti stanovništva o važnosti crkvice i Nina kao hrvatskog Stonehengea.

 Ovogodišnji festival pod pokroviteljstvom je Ministarstva turizma i sporta i Zadarske županije, a suradnici na projektu su: Arheološki muzej Zadar – Muzej ninskih starina, Osnovna škola "Petar Zoranić" Nin, Dječji vrtić "Morska Vila" Nin.  Očekujemo vas na jubilarnoj proslavi 15. Festivala Sunca i svjetlosti u Ninu.

 Festival Sunca i svjetlosti 2022.

https://www.youtube.com/watch?v=8VY3aIn2kzk

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.