Svečano otvoreno ovogodišnje “Čakovečko ljeto”, koje će potrajati sve do subote, 22. srpnja

Svečano otvoreno ovogodišnje “Čakovečko ljeto”, koje će potrajati sve do subote, 22. srpnja

Uz izložbu u Galeriji čakovečkog Centra za kulturu “Hanimacije i ilustracije” Hane Tintor, vrsne ilustratorice, animatorice i školovane dizajnerice te predstavom “Casabianca” Irene Grdinić i Maria Lipovšeka Battifiace na Trgu Republike, svečano je otvoreno ovogodišnje “Čakovečko ljeto”, koje će potrajati sve do subote, 22. srpnja.

Manifestaciju je i službeno proglasio otvorenom predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga te pritom uz prisutne ravnateljicu Centra za kulturu Čakovec Helgu Lajtman, direktora Turističke zajednice grada Čakovca Filipa Horvata i velik broj posjetitelja, rekao kako se unazad tridesetak godina početak ljeta u Čakovcu ne mjeri prema kalendaru, već prema početku “Čakovečkog ljeta”. “Ova manifestacija, koju od prošle godine organizira Centar za kulturu, namijenjena je širokoj publici, te vjerujem da ćete pronaći nešto za sebe. Organizator se potrudio te u naš grad doveo umjetnike koje nismo imali prilike vidjeti, a njihova imena jamstvo su dobre zabave”, rekao je Varga i pozvao sve da ovo ljeto provedu na sjeveru zemlje.

Iako je ove godine glavnina Čakovečkog ljeta “stisnuta” u prvi srpanjski vikend, od ove godine svake subote u srpnju, Čakovčane i goste u večernjim satima očekuju i promenadni koncerti kod fontane u Perivoju Zrinskih.

Čakovečko ljeto ima važno mjesto u kalendaru ljetnih događanja u ovom dijelu Hrvatske

Otvorenje je okupilo velik broj zaljubljenika u kulturu, umjetnost, ali i komediju. Publiku je u galerijskom prostoru CZK-a okupila Hana Tintor svojom izložbom zamišljenom kao putovanje kroz ideje, razradu i izvedbu animiranog filma na zanimljiv i zabavan način. Izložbu možete razgledati sve do 30. kolovoza.

Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca, široj publici poznata imena voditeljske i glazbene scene, osmislili pak su i oduševili predstavom, kojom su nakon tmurnih i napetih vremena, nasmijali publiku i prikazali smiješnu stranu života jednog tipičnog bračnog para, od 60-ih godina prošlog stoljeća do danas.

U petak, 30. lipnja kreće izložba Maria Jakšića, a nastupaju Tarik Filipović i Vedran Car

Spomenimo kako je program uz svoj “urbani štih” namijenjen publici svih uzrasta, pa tijekom srpnja u Čakovcu svatko zaista može pronaći nešto za sebe.

Tako nas u petak od 19 sati očekuje otvorenje izložbe 15 godina projekta “Besplatno fotkanje” Maria Jakšića u zgradi Scheier, od 21 sat na Trg Republike dolazi Tarik Filipović u popularnoj ulozi “Ćire”, dok nakon njega DJ after party u Čakovec donosi Vedran Car – “tip s radija, tip koji može dati glas za reklamu, tip koji voli biti DJ.”

Vikendi u srpnju donose koncerte na dvije pozornice – ove subote u Čakovcu su TBF i Natali Dizdar

Svake subote, zaključno s 22. srpnjom, na fontani u Perivoju Zrinskih u večernjim satima, organizirat će se promenadni koncerti, pripremljeni u suradnji s Turističkom zajednicom grada Čakovca. Tako je 8. srpnja na rasporedu Pianobox, 15. srpnja Guitar Trio, dok 22. srpnja Melun kvartet.

Ovog vikenda pozornicu na Trgu Republike od 21 sat preuzima TBF, uz prijepodnevni nastup Plesnog studia Korak na Trgu Republike od 10 sati i Igara za djecu u Perivoju Zrinskih od 10:30 sati. Nedjelja je rezervirana za koncert Natali Dizdar od 21 sat.

Sva događanja na Čakovečkom ljetu su besplatna. U slučaju kiše rezervna pozornica je u Centru za kulturu. 

Vidimo se u Čakovcu!

 

PROGRAM

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.