Petrinja vas danas poziva na Festival i prodajnu izložbu keramike

Petrinja vas danas poziva na Festival i prodajnu izložbu keramike

U organizaciji Turističke zajednice grada Petrinje koja s razlogom nosi slogan "Mali grad velikog srca" još danas, 30. srpnja, možete posjetiti zanimljivu prodajnu izložbe prekrasnih proizvoda od keramike  Cijene izložaka šesnaest izlagača zaista su umjerene, a bilo koji kupljeni rad uljepšat će svačiji dom ili poslovni prostor.  

 Kako posjetitelji ne bi samo šetali i kupovali, organizirane su radionice izrade tanjurića i ukrasnih posuda na lončarskom kolu (predviđenom i za osobe s invaliditetom), natjecanje na lončarskom kolu za žene, obilazak grada uz slogan "S lončarskih ognjišta", radionica joge, VeGe zajutrak, radionice i program za djecu i tzv. Glinena kolonija.  Brzo se iz Zgreba stiže u Petrinju jer do Lekenika je autocesta, a i dalje dobra cesta, zaista se ne treba bojati. Središnji dio grada sa starim zgradama je očišćeno ali s vidljivim oštećenjima, a u ostalim dijelovima bit ćete se ugodno iznenađeni lijepo uređenim zgradama.

 U Petrinji već obaraju nove rekorde u posjeti turista. A kada još ostvare projekt „potresnog turizma“…! Iako je mali broj smještajnih (17) i ugostiteljskih objekata (10), ima se zaista što vidjeti. Tu su još i pet OPG-a, tri vinara, Pčelarska udruga Petrinja i nekoliko objekata seoskog turizma. Pritom vrijedi posebno spomenuti OPG Ivančice Kudlek – Capriccia cebtar u nedalekom Nebojanu s bogatom adrenalisnkom ponudom i senzoričkim parkom(!).  U povijesnoj staroj jezgri se nalazi župna crkva sv. Lovre (uskoro je Lovrenčevo u Petrinji!) s malenim, ali lijepim Gradskim parkom u kojem se posjetitelji vole fotografirati pred Petinjskom vremenjačom (meteorološkim stupom) i stablom gingka bilobe. Moguće je iznajmiti bicikl pa se provozati ili samo prošetati Petrinjskom šetnicom uz koju se nalaze kulturno-povijesni spomenici i s koje je krasan pogled na grad. Dio prolazi kraj rijeke Petrinjčice sa slapovima. I, da, u Petrinji se nalazi veći broj izvora s vrlo kvalitetnom pitkom vodom. Gradsko kupalište na toploj Kupi službeno nije otvoreno, ali nitko vam ne brani kupanje u ovoj čistoj rijeci.

 Od ostalih zanimljivosti tu je i vidikovac i planinarski dom na Hrastovičkoj gori s pogledom na područje najbogatijem zalihama vode i šumama kestena. A zimi je tu i skijalište. Ukoliko niste došli vlastitim automobilom, na raspolaganju su i taksi službe te putničke agencije.  Ostalo, poput biciklijade, folklora, uspješnih hrvača, lovaca, planinara…, ostavimo za neku drugu prigodu. Bitno je da Petrinja živi punim plućima.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.