Atrij Županijske palače središte županije s pričom

Atrij Županijske palače središte županije s pričom

Tijekom svih deset dana trajanja Špancirfesta svoja vrata otvara prigodno uređen atrij Županijske palače koji će posjetiteljima poslužiti kao kulisa za nezaboravne fotografije, ali i mjesto koje priča posebne priče. U podrumu Županijske palače svakodnevno u vremenu od 10 do 13 sati i 17 do 21 sat gosti mogu razgledati jedinstveni Centar za posjetitelje, u kojem se upotrebom modernih tehnologija na atraktivan i drugačiji način prezentira kulturna i povijesna baština naše županije. Ovdje posjetitelje očekuju hologramske projekcije, interaktivna ploča, vulkan pa čak i veliki zmaj…

U atriju palače svakodnevno u terminu od 17 do 21 sat predstavljaju se proizvođači Varaždinskog bučinog ulja s europskom zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla te vinari koji su osvojili medalje na ovogodišnjem natjecanju Decanter u Londonu, a svoju turističku ponudu predstavljaju Turističke zajednice gradova i područja iz Varaždinske županije.

 Zahvaljujući suradnji Turističke zajednice i Zajednice kulturno-umjetnički udruga Varaždinske županije po prvi puta u okviru Špancirfesta u subotu 19.8. od 19 sati bit će organizirana modna revija narodnih nošnji Varaždinske županije. Ovim spojem tradicije, kulture i turizma želi se istaknuti kako na malom prostoru imamo mnoštvo različitih nošnji velike autentične vrijednosti s kojima se ponosimo i s kojima kulturno umjetnička društva predstavljaju našu županiju u zemlji i svijetu. Za ovu posebnu priliku, s po jednim parom u narodnoj nošnji, na reviji će sudjelovati predstavnici 15 KUD-ova.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.