Najljepše odbrojavanje u godini uskoro počinje i u čakovečkom Starom gradu

Najljepše odbrojavanje u godini uskoro počinje i u čakovečkom Starom gradu

U Starom gradu u Čakovcu organiziran je adventski program koji traje od 2. – 23. prosinca. Na izbor je posjetiteljima mnoštvo programa za svaki uzrast ponešto.

Uključite se i vi i sudjelujte u božićnim muzejskim radionicama od 6. – 16. 12. 2023. i izradite najljepše božićne ukrase. Pridružite muzejskom turniru u igranju „Pamtilice“ 2. 12. 2023. i osvojite vrijedne nagrade! Dođite svake subote u Muzej Međimurja Čakovec i slušajte baku pričalicu međimurskih bajki… Bit će tu i božićni koncert međimurske sopranistice Marije Vidović 3. prosinca. na kojem će izvoditi pjesme sa svog božićnog albuma „Christmas classics“. Adventsko i božićno vrijeme obiluje danima svetaca kao i blagdanima koji su  značajni za tradicijsku kulturu.

Pridružite se 8. prosinca predavanju etnologinje Janje Kovač na kojem ćete imati prilike čuti o božićnim običajima u Međimurju. Nakon predavanja slijedi druženje na Međimurskom božićnom partyju uz kuhano međimursko vino, kuhani međimurski đin, vrući čaj i glazbu oko bunara Starog grada u organizaciji caffe bara „Bedem“.

Promocija novog muzejskog kalendara za 2024. godinu održat će se 13. prosinca. Kalendar je posvećen najpoznatijem međimurskom slikaru Ladislavu Kralju Međimurcu (1891. - 1976.). Godinu u MMČ završava s otvorenjem velike i značajne izložbe: „Odgajani za uspjeh – obitelj Legenstein“ 15. prosinca. Povod izložbe je 100. obljetnica rođenja legendarne hrvatske balerine i glumice rođene u Čakovcu Lili Chaky Legenstein.  Izložba će predstaviti sve članove vrlo uspješne i za Grad Čakovec značajne, ali nažalost u javnosti malo poznate obitelji Legenstein.

Obitelj Legenstein je preuzimanjem Kavane Royal u Čakovcu 1925. godine značajno obogatila sportski, ali i društveni život grada u međuratnom razdoblju. Detaljne podatke o vremenu i mjestu događanja vidite na priloženim letcima i plakatu. Pratite FB i Instagram stranice Muzeja Međimurja Čakovec za informacije o pojedinim programima.

Adventski program u Starom gradu priređuju: Međimurska županija, Turistička zajednica Međimurske županije, Muzej Međimurja Čakovec i caffe bar Bedem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.