Članovi KUD-a Belica na najljepši način uveli građane u blagdansko ozračje

Članovi KUD-a Belica na najljepši način uveli građane u blagdansko ozračje

Članovi Kulturno-umjetničkog društvo Belica priredili su još jedan raskošan godišnji nastup pred domaćom publikom te s gostima, u prepunoj školskoj sportskoj dvorani, uveli sumještane u blagdansko ozračje koje je pred nama. Čak 450 posjetitelja zapjevalo je s foklornom, tamburaškom te ženskom vokalnom  sekcijom beličkoga KUD-a, a članovi dramske sekcije izveli su dva kratka komada Vozel i Export-Import. Kao gosti priredbe, koju je vodila Martina Kolar, nastupili su učenici 1. A i drugih razreda beličke Osnovne škole te dvaju vrtića.

KUD je tijekom ove godine proslavio 40 godina djelovanja, te je predsjednik Petar Janušić naglasio da je program ove priredbe posvećen upravo najmlađim generacijama, onima koji će ime KUD-a nositi u desetljećima koja slijede.

Godišnjoj priredbi KUD-a Belica prisustvovali su i načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, župni upravitelj Karlo Kruljac, ravnatelj OŠ Belica Antun Žulić, ravnateljica Dječjeg vrtića svetoga Nikole Katja Srnec i ravnatelj Dječjeg vrtića Belica Nenad Novak.

Za dosege u radu i predstavljanju Međimurja u zemlji i svijetu, kao i za njegovanje zavičajne baštine, KUD Belica je tijekom proteklog razdoblja nagrađen najvišim županijskim priznanjima – Nagradom Zrinski te Poveljom Međimurske županije.

Fotografije: emeđimurje

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.