U Muzeju suvremene umjetnosti 17. siječnja u 19 sati - Ženski filmski festival/Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama!

U Muzeju suvremene umjetnosti 17. siječnja u 19 sati - Ženski filmski festival/Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama!
Pripremite se za emotivan i inspirativan događaj koji će se održati 17. siječnja 2024. godine u 19 sati u Muzeju suvremene umjetnosti - Ženski filmski festival/Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama! 
Ova jedinstvena večer posvećena je podršci ženskoj borbi, a glavni film večeri je nagrađivani dokumentarni film "Veće od traume" talentiranih autorica Mirte Puhlovski i Vedrane Pribačić. 
Film je priča o hrabrim ženama žrtvama ratnih silovanja koje su godinama šutjele zbog straha od osude i stigme. "Veće od traume" pokazuje važnost psihološke i društvene rehabilitacije te vraćanja dostojanstva ovim ženama. Prije samog prikazivanja filma, imat ćemo poseban panel i razgovor s autoricama filma, kao i stručnjakinjama koji rade na zaštiti ženskih prava i liječenju trauma. Pridružite nam se i poslušajte inspirativne priče iz prve ruke.
Panelu će prisustvovati:
▪️ Mirta Puhlovski, autorica filma "Veće od traume"
▪️ Vedrana Pribačić, autorica filma "Veće od traume"
▪️ dr. sc. Anita Lauri Koralija, izvanredna profesorica Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu
▪️ Marijana Senjak, psihoterapeutkinja, psihologinja i savjetnica u Centru za žrtve seksualnog nasilja pri Ženskoj sobi u Zagrebu
▪️ dr. sc. Maja Munivrana, redovita profesorica na Katedri za kazneno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu.
Moderatorica panela će biti poznata aktivistica za ženska prava - Rada Borić. 
Najavu panel-diskusije i filma pripremit će talentirana Danijela Stanojević, umjetnička direktorica i producentica ŽFF/OBR. "Veće od traume" je osvojio brojne nagrade, uključujući 19 domaćih i međunarodnih filmskih nagrada. Bio je dobitnik čak 4 nagrade publike, Srce Sarajeva za ljudska prava i nagrade filmskih kritičara Oktavijan. Ovaj dokumentarac je također prvi film u svojoj kategoriji koji je osvojio Zlatnu arenu za najbolji film. Pridružite nam se na ovom posebnom događaju i podržite snagu žena u njihovoj borbi za pravdu i dostojanstvo!
Na ovom linku imate vizuale i sve o događanju 17.1.2024. u 19 sati u MSU/dvorana GORGONA molimo Vas da to koristite u svojim objavama i informiranju: https://www.filemail.com/d/jfiddchtlzmnlpv

Vizuali: Barbara Zec

Ovdje je link na trailer filma "Veće od traume": https://www.youtube.com/watch?v=zM6MzBWXk4U  

Molimo Vas da posjetite ovaj link i donirate za Ženski filmski festival i podržite ovu priču: https://gogetfunding.com/zff-zenski-filmski-festival-kuca-zenskog-filma

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.