Zagrebački proizvođači suvenira pozivaju vas na „Proljetni sajam”

Zagrebački proizvođači suvenira pozivaju vas na „Proljetni sajam”

Zagrebački proizvođači suvenira predstavljaju spoj majstorskog znanja i umjetničkog pristupa. Kombinacijom različitih tehnika i materijala vrijedne ruke obrtnika stvaraju jedinstvene zagrebačke suvenire. Oni svojim proizvodima pričaju priču o našem gradu.

I ove godine predstavit će na Cvjetnom placu svoje proizvode kao neizbježan dio turističke ponude grada Zagreba. Od proljeća do jeseni održat će se tri sajma, a prvi je na redu „Proljetni sajam” od 28 do 30 ožujka.

Na sajmu će sudjelovati 13 izlagača koji će predstaviti svoje originalne tradicijske i umjetničke proizvode, u raznim kategorijama, poput keramike, nakita, tekstilnih torba, igračaka, medenjaka, drvenih predmeta, jastuka s heljdinim ljuskicama, vunenih šalova, društvenih igara za djecu…

*Obrt Nocturno, vlasnika Miroslava Peruško predstavit će se s originalnim nakitom Steampunk dizajna sa zupčanicima i dijelovima kompjutera. Te unikatnim nakitom od epoksi smole u kombinaciji s drvom masline, agacije i sušenim cvijećem. Dizajniranim tunikama i majicama sa zagrebačkom nošnjom.

*Obrt Angel, vlasnice Irene Ivančanin, predstavit će unikatne torbe i ruksake izrađene od lana i svile u kombinaciji s istkanim vunenim umecima sa zagrebačkim motivom.

Dizajnirane torbe oslikane cvjetnim motivima, u kombinacijama sa svilom žarkih boja i oblika čine ih elegantnim i originalnim.

*Obrt Ata4art, vlasnice Antice Tomić predstavit će se s unikatnim suvremenim nakitom autorskog dizajna kojem je inspiracija jednostavnost linija i nosivost za različite prilike, od svakodnevnih do svečanih.

Nakit je izrađen od kože i metala.

*Umjetnički obrt „Art Halužan Daniela”. Kiparica Danijele Halužan Glumbić izradila je maštovitu uporabnu keramiku za kućanstvu te šaroliki uskrsni asortiman. Umjetnički zagrebački suveniri - šestinski kišobran , Kula Lotrščak, licitarsko srce uvijek su rado viđeni i traženi kao turistička ponuda.

*Obrt Vinvin, vlasnik Kazimir Samoščanec. Sa svojim timom dizajnira i izrađuje edukativne društvene igre za djecu koje potiču maštu, kreativnost, govorno – jezični razvoj i izražavanje.

* Obrt AK design, Ane Knežević. Osmislila je brend i dizajnira ženske kravate kao modnu kombinaciju te uklopila kravatu u dio ženskog outfita.

* Obrt „Zi Dizajn unikatno tkanje”, vlasnice Zrinka Okunski Bozzo. Izrađuje ručno tkane unikatne proizvode na tkalačkom stanu. U ponudi se nalaze šalovi vuneni, pamučni i u kombinaciji te podmetači, book markeri i nadstolnjaci od istog materijala.

* Obrt Kištra, vlasnica Viktorija Lea Vavre. Ovaj zanimljivi obrt nastavak je obiteljske tradicije „Igračke Vavra” i vlasnica izrađuje didaktičke plišance za djecu kroz koje se vježba fina motorika, te redizajn popularnih plišanaca „ Igračke Varga”.

* Obrt „Ginger Dana”, slastičarka Danijele Vada. Proizvodi ukrasne medenjake i figurice i ukrase za tortu. Kao iz dječjih slikovnica šareno ukrašeni kolačići, pisanice, figurice moći će se kupiti upakirani u lijepe kutijice.

* Močvarni Hrast, majstorica Kornelija Franjić ponudit će posjetiteljima uporabne zdjele i nakit od fosilnog hrasta, brijesta i jagnjidi. Izrađeni su tehnikom tokarenja, brušenja i četkanja.

* Obrt Zenzone by Vanja, vlasnica Vanja Zorica. Proizvodi jastuke punjene s ljuskicama heljde i maskice za spavanje. Jastuci su antibakterijski, namijenjeni za laki san i meditaciju.

* Obrt LPG , Mirjana Kruezi izrađuje modne dodatke i lampe pod nazivom „M. art- gift”. Ručno izrađene torbe i ruksaci u kombinaciji su tekstilom i umjetnom kožom. Originalne lampe izrađuje od mus gume.

* Obrt „Cora – Line”, kreativna Koraljka Juričić predstavit će kolekciju nakita od polu dragog kamena koju čine kombinacije naušnica, ogrlica i broševa. Ekološke svijeće u zanimljivim retro posudama.

Prezentacije izrade suvenira i originalnih ručnih radova organizirane su u sklopu sajmova i pružaju cjelokupan doživljaj obrtničkih vještina.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.