Barakude osvojile europsku broncu!

Barakude osvojile europsku broncu!

Za razliku od polufinalnog sraza sa Srbima, Hrvatska je protiv Italije izvrsno ušla u utakmicu, pokazavši  igru dostojnu svjetskih prvaka. Barakude su disciplinirano, učinkovito, brzim uplivavanjem u napadu, te čvrsto i koncentrirano u obrani poveli sa četiri pogotka što je bio nagovještaj da se neće ponoviti četiri posljednja Eropska prvenstva kada su čak četiri puta gubili dvoboje za brončano odličje, te se morali zadovoljiti „drvenim“ medaljama. U Barceloni je, napokon, i toj negativnoj seriji došao kraj.

 Utakmicu je Hrvatska počela bez svog kažnjenog izbornika Ivice Tucka, ali je krenula fantastično – prvu četvrtinu je dobila s 4-0.  No, u drugoj četvrtini Barakude nisu uspjeli sačuvati tu veliku prednost, Talijani su zabili čak pet golova i na poluvrijeme se otišlo sa samo dva gola prednosti (7-5), iako talijanski vratari nisu imali nijednu jedinu obranu.

 Treća četvrtina je započela važnim pogotkom Fatovića za 8-5, a potom je Andro Bušlje zabio za 9-5, opet velika četiri gola prednosti. U zadnju četvrtinu se ušlo s 9-6, a Lončar četiri i pol minuta prije kraja postiže gol za 10-6, prednost koju Talijani više nisu mogli stići.

Najbolji strijelac kod Hrvatske s tri pogotka bio je Loren Fatović, Andro Bušlje i Luka Lončar su zabili po dva, dok je kod Talijana Valentino Gallo bio najučinkovitiji s dva pogotka.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.